21.10.2016

МВФ настоява за конкретни резултати от борбата на Украйна с корупцията

Необходимо е да се покаже ясно и необратимо скъсване на връзката с миналото на страната, посочват от фонда

Още

Украйна получи парите от МВФ и се надява на още един транш тази година

Международният валутен фонд (МВФ) преведе по сметката на Украйна кредитния транш от 1 милиарда долара, съобщи днес пресслужбата на министерството на финансите, цитирана от ТАСС.

МВФ продължи програмата за финансова помощ за Украйна

  Съветът на директорите на Международния валутен фонд /МВФ/ взе решение за продължение на програмата за сътрудничество с Украйна и отпускане на финансова помощ за страната, каза президентът на Украйна Петро Порошенко, предаде БГНЕС. Четиригодишната програма за финансова помощ за Украйна предвижда отпускането на 17.5 млрд. долара. През март 2015 г. бе отпуснат първият транш от 5 млрд. долара, а през август същата година – втория – от 1.7 млн. долара.

МВФ отпусна на Украйна транш от $1 млрд.

Общо предоставените на страната средства възлизат на $7,62 млрд.

МВФ отпусна на Украйна 1 млрд. долара

Киев ще получи още 1,3 млрд. долара през ноември при изпълнение на определени критерии, а през февруари 2017 г. - още 2 млрд. долара

МВФ реши да отпусне 17,5 млрд. долара на Украйна

Съветът на директорите на Международния валутен фонд (МВФ) взе решение за продължение на програмата за сътрудничество с Украйна и отпускане на финансова помощ за страната, каза президентът на Украйна Петро Порошенко. Четиригодишната програма за финансова помощ за Украйн

МВФ одобри кредитен транш от 1 милиард долара за Украйна

Международният валутен фонд /МВФ/ одобри кредитен транш от 1 млрд. долара за Украйна в рамките на антикризисната програма за страната. Общият обем на средствата, предоставени на Украйна, вече достига над 7,5 млрд. долара, уточниха от фонда. Украинският президент Петро Порошенко приветства отпускането на средствата. Според него решението на МВФ показва признанието на света, че Украйна извършва реформи. Новият кредит ще помогне на Украйна да обслужва дълга си и ще запази стабилността на националната валута и финансовата система, смята финансовият министър Олександър Данилюк.