24.10.2016

Невиждани наводнения в Северна Корея

30 хиляди разрушени къщи и 600 хиляди души, засегнати от проливните валежи

Още

В Северна Корея и шимпанзетата пропушиха

Видео с пушещо шимпшанзе от зоологическата градина в Северна Корея набира хит в социалната мрежа. Работещите в зоопарка на столицата Пхенян казват, че шимпанзето пуши по една кутия на ден. То дори и само си пали цигарите.  Тютюнопушеното е особено популярно в последната комунистическа страна в света. Самият лидер Ким Чен-ун често е сниман с цигара в ръка.  ...

Вашингтон сериозно се закани на Северна Корея

САЩ осъдиха последния опит за ракетно изстрелване на Северна Корея, съобщи The Straits Times. Американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че Пхенян може да очаква съкрушителен отговор, ако си позволи да атакува САЩ или съюзници на страната. „Ние силно осъждаме последния ракетен опит на Северна Корея, който дори провалил се, нарушава няколко от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Това само засилва нашата решителност за работа с Южна Корея за сигурността на полуострова. Не си позволявайте грешни мисли. Всяка атака срещу САЩ или наши съюзници, няма да бъде просто победена. Всяко използване на ядрено оръжие ще бъде последвано от ефективен и съкрушителен отговор“, заяви Картър. ...

Северна Корея направи нов неуспешен опит за изстрелване на балистична ракета

Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ е засякло неуспешно изстрелване на ракета на територията на Северна Корея, предаде БНТ. Ракетата е била изстреляна край град Кусон, в северозападната част на страната. Според американските военни става дума за балистична ракета със среден обсег "Мусудан". От командването на въздушно-космическата отбрана на САЩ на свой ред отбелязаха, че изстрелването не е представлявало заплаха за САЩ.

Високопоставен разузнавач от Северна Корея е избягал на Запад

Докато Ким Чен Ун атакува международната арена, получава удари от своите – високопоставени представители на северокорейското разузнаване се поставят в услуга на запада. Това пише френският бюлетин Intelligence online в публикацията Defections en serie a Pyongyang.

Северна Корея направи неуспешен опит да изстреля балистична ракета

Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ е засякло неуспешно изстрелване на ракета на територията на Северна Корея.

Северна Корея с нов опит да изстреля балистична ракета

По данни на САЩ ракетата е била със среден обсег "Мусудан"