26.10.2016

Да връщат ли парите за следването си студентите, които не остават в България?

Очакваме вашите въпроси и коментари по темите в предаването

Още

Външният министър на Иран Мохамет Зариф ще посети България през ноември

Оглавявайки икономическа делегация, външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф ще посети четири европейския държави – България, Унгария, Словакия и Чехия, от 7 до 11 ноември, предаде Фокус. Делегацията ще се срещне с представители на частния сектор от различни сфери, включително банкиране, транспорт, медицина и фармацевтика, минно дело, авточасти и земеделска техника, съобщава IRNA.  Зариф имаше шестдневна обиколка в Полша, Финландия, Швеция и Латвия в края на май, показвайки плановете на Техеран за развитие на търговските връзки с европейските държави. 

Приходите на Теленор България с 4% ръст през третото тримесечие

Компанията отдава това на по-високите постъпления от услуги и взаимна свързаност

Том Ханкс: Тъстът ми избяга от България заради комунизма

Актьорът Том Ханкс разказа на 11-отото издание на кинофестивала в Рим историята на тъста си Хасан Ибрахимов, избягал в Америка след идването на комунистите на власт в България. Ибрахимов е баща на съпругата му Рита Уилсън, която е родена с името Маргарита Ибрахимова, пише 24 ч

Birmingham Mail: Пенсионер, продавал наркотици и преследван почти десетилетие, е заловен в България

Пенсионер, участвал в търговия на наркотици и преследван от британската полиция почти десетилетие, е арестуван в България. Това станало, след като е бил проследен до морски курорт у нас, предава британският таблоид Birmingham Mail.

Пенсионер, продавал наркотици и преследван почти десетилетие, е заловен в България

Пенсионер, участвал в търговия на наркотици и преследван от британската полиция почти десетилетие, е арестуван в България, след като е бил проследен до морски курорт в страната ни, предава британският таблоид Birmingham Mail. Майкъл Хоган, който към днешна дата е на 70 години, е бил

ЕП гласува увеличение на парите за България по важни за страната приоритети

Европейският парламент гласува увеличение на парите за България по няколко приоритета. В Страсбург евродепутатите одобриха бюджета на Европейския съюз за 2017 година.Увеличават се парите за земеделие и компенсации заради руските санкции, отпускат се повече пари за борба с младежката безработица, за инфраструктурни проекти и за научни изследвания. Евродепутатът Андрей Новаков коментира, че въпреки кризите, пред които сега е изправен Европейският съюз, бюджетът е успял да осигури необходимото финансиране в приоритетните сфери:По ключови за страната ни направления се получават изключително високи увеличения, от които съм сигурен, че ще се възползваме. 600 милиона повече за земеделие и справяне с последиците от руското ембарго. Милиард и половина повече поети ангажименти за младежка заетост. 400 милиона повече за свързана Европа, където могат да се изграждат ж.п.линии, мостове, пътища. 400 милиона евро повече за "Хоризонт 2020", за учени и иновации. 200 милона повече за "Косме" в подкрепа на малкия и среден бизнес. 200 милиона повече в подкрепа на "Еразъм +" студенти и преподаватели.