22.10.2016

Как да не ни преметнат! Експерти с ценни съвети преди отоплителния сезон!

От 60 до 90 лева за кубик дъб или бук се предлагат най-масовите дърва за огрев в зависимост от региона в страната, показва проверка на „Труд“. В сравнение с миналата година, когато кубик широколистна „метровка“ варираше от 55 до 85 лева, има повишение с около 5 лева. Цената за тон нарязани, нацепени и готови за горене дърва по складовете у нас е около 165 лева.

Още

US Военни експерти: Хилари издаде най-голямата военна тайна на САЩ по време на дебата с Тръмп

Хилари Клинтън по време на прездентските дебати се изпусна и разкри секретни данни за ядрените възможности на САЩ. Това къобщи тв каналът Fox News, позовавайки се на мнението на военни експерти.  

Експерти: Украйна ще продължи да саботира Минските споразумения

Иван Лизан, украински експерт от изданието "Однако.Евразия" (през 2014 г. той се мести от Одеса в Донецк) в четвъртък (20 октомври) публикува текст на страницата си във Facebook за резултатите от срещата на "нормандската четворка" в Берлин. За какво са говорили участниците във формата цели пет часа? Според украинския президент Петро Порошенко страните са се договорили да бъде въведена полицейска мисия на ОССЕ в Донбас, но това не е истина. Всъщност постигнатата договорка е да се увеличи броят на наблюдателите на ОССЕ в зоната на отвод и съхраняване на тежко въоръжение, пише Лозан.

Как се представиха на дебата Цецка Цачева и ген. Румен Радев – коментар на експерти

Валерия Велева, Мира Радева и Христо Монов коментираха изказванията за националната сигурност, личните права и мозъка на социалистите

Експерти на РИОСВ спасиха защитен вид птица

Красив екземпляр от вида Бухал (Bubo bubo) бе спасен от експерти на РИОСВ – Велико Търново след сигнал на гражданин. Това каза за Радио „Фокус“-Велико Търново Милка Асенова, отдел "Връзки с обществеността" в РИОСВ – Велико Търново. По думите й птицата била намерена в бе

US-експерти умуват идва ли скоро краят на халифата

Територията на "Ислямска държава" се сви наполовина и мечтите й за халифат се изпаряват. Екстремистките бойци губят достъп до източниците на приходи, върху които градяха властта си. Това ги принуди да си служат с изнудване, отвличания и дарения от чужденци, както правеха техните предшественици от войнствената групировка Ал Кайда.

Екоексперти разследват неприятни миризми в Разград

Експерти на  са извършили в сряда извънредни проверки в Разград по повод множество сигнали за неприятни миризми, съобщиха от екоинспекцията в дунавския град. Те са направили обход в района на Градската пречиствателна станция и Локалната за отпадъчни води на „Биовет“ АД – клон Разград в Западната промишлена зона на града.