28.10.2016

Още

Малките репортери на БНТ разговарят с президента Росен Плевнелиев

Бъдещето пита настоящето в специално интервю за „По света и у нас“. Президентът Росен Плевнелиев прие поканата за интервю на малките репортери от БНТ. Той разговоря с най-младите журналисти на обществената медия Неда Николова (10 години), Ина Ангелова (12 години), Неда Коцева (14 години), Кристиан Павлов (12 години) и Кристиян Славчев (14 години) и отговори на всичките им въпроси.

Президентът Росен Плевнелиев подписа указа за промените в Изборния кодекс

Президентът Росен Плевнелиев подписа указа за приетите вчера спешни промени в Изборния кодекс. Тези промени може да са спорни, но забавянето им би внесло допълнителна несигурност, заяви държавният глава. За Плевнелиев задочният спор с премиера за назначенията в първия кабинет "Борисов" е приключен. Коментара си президентът направи във Варна, където откри традиционния семинар за културно разнообразие, организиран от Фондация "Българска памет".

Президентът Росен Плевнелиев утвърди поправките в Изборния кодекс

Президентът Росен Плевнелиев съобщи ,че е подписал указ за влизането в сила на промените в Изборния кодекс. Одобрението на президента идва ден, след като  депутатите приеха окончателно да отпадне ограничението от 35 секции за страни от Европейския съюз, а също и гласовете "Не подкрепям никого", да се броят само при  мажоритарни избори: Ние трябва да имаме стабилност и устойчивост на изборния процес, още повече в дните преди изборите. Няма да бъда аз този, който ще наложи вето в такъв решителен момент, оставайки няколко дни до изборите, за да вкарат допълнителна доза нестабилност в този процес, каза президента Плевнелиев. Във връзка с твърденията, че  министри от първия му кабинет, включително и самият Плевнелиев, са били предложени от кръга "Капитал", Президента каза още, че се е разбрал с премиера Бойко Борисов във връзка с изказването: Разбрахме се, че не става въпрос за каквито и да било кръгове, а за легитимни разговори на министър-председателя с работодателски, със синдикални организации. Ние имахме и своят разговор по телефона с министър-председателят, изяснихме нещата, истината е повече от ясна на всички нас.

Росен Плевнелиев подписа промените в Изборния кодекс

Президентът беше категоричен, че няма да прави нова партия

Росен Плевнелиев: Няма да наложа вето на промените в Изборния кодекс!

Много по-важното от дебата дали това са най-правилните промени, е, че ние трябва да имаме стабилност и устойчивост на изборния процес, още повече в дните преди изборите, заяви президентът

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в XIX Есенен семинар на Фондация "Българска Памет"

"Културното многообразие – източник на новаторски идеи“ е мотото на събитието