27.10.2016

Обявиха програмата на мачовете във Втора лига до края на 2016

Вижте датите и часовете на двубоите до 17 кръг

Още

Израел отзова представителя си от ЮНЕСКО след втора резолюция

Одобряването на втора резолюция на ЮНЕСКО накара Израел да отзове представителя си в организацията. Резолюцията отрича връзката на евреите с Йерусалим, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху. „Театърът на абсурда продължава и реших да отзова нашия посланик за к

Кузнецова с втора победа в "бялата" група в Сингапур

  Рускинята Светлана Кузнецова постигна втора победа на заключителния турнир на Женската тенис асоциация в Сингапур. В среща от "бялата" група поставената под номер 8 победи трудно с 2-1 сета Каролина Плишкова от Чехия. Рускинята се наложи над своята съперничка с 3-6, 6-2, 7-6 (6) в оспорван двубой, продължил 2 часа и 17 минути, предаде БГНЕС. Това бе втора победа за Кузнецова в надпреварата, която победи на старта миналогодишната шампионка Агнешка Радванска от Полша. Така рускинята си гарантира продължаване напред в турнира. Плишкова пък записа първа загуба, след като започна с успех над испанката Гарбине Мугуруса. В последния си мач чехкинята ще срещне Ангешка Радванска. 

Китайците са на път да станат втората по численост народност в Русия

През 2015 г. китайските емигранти са изпратили в родината си над 66 милиарда долара

Китайците ще станат втората най-многобройна народност в Русия

Учените прогнозират, че увеличаването на миграционния поток от Китай може да стане причина към 2050 година китайците да станат втората по численост народност в Русия, съобщи на международна конференция в Севернокавказкия университет в Ставропол научният директор на Цент

Прогнозират китайците да станат втората по численост народност в Русия до 2050 г.

  Учените прогнозират, че увеличаването на миграционния поток от Китай може да стане причина към 2050 година китайците да станат втората по численост народност в Русия, съобщи на международна конференция в Севернокавказкия университет в Ставропол научният директор на Центъра за миграционни изследвания към Руската академия на науките Жана Зайончковска, предаде БГНЕС. „В Китай само безработните са повече отколкото цялото население на Русия. Ако отношенията с Китай останат тесни, към 2050 година китайците могат да станат втори по численост в Русия и да задминат пристнигащите от Средна Азия”, посочи Зайончковска. В момента основните „донори” на Русия са Таджикистан, Узбекистан и Украйна. През 2015 година в Русия са се преселили 9,8 милиона души.

В Молдова откриха гробовете на 206 азербайджанци, убити през Втората световна война

Гробовете на 206 азербайджански граждани, убити по време на Втората световна война, са открити в Молдова, съобщава Azeri Press Agency, позовавайки се на Организацията на ветераните на Азербайджан, цитирана от Фокус. Откритието е в резултат на изследване, проведено съвместно с посолството на Азербайджан в Молдова. Установена е самоличността, датата на раждане и званието на всичките 206 загинали души, които преди това са били обявени за изчезнали.