22.10.2016

Хамилтън след критиките: Имам доверие в момчетата

Ние сме приятели и голямо семейство, коментира шампионът

Още

Турция назначава постоянен имам в “Света София”

Храмът “Света София” в Истанбул - най-яркият паметник на византийското архитектурно майсторство и символ на златния век на Византия, ще бъде превърнат в джамия, съобщават гръцки медии. Според решение на мюфтията на област Фатих новият постоянен имам ще бъде отговорен за всички молитви на ден. Както отбелязват турски медии,

Цветан Цветанов в Балчик: Президентските избори ще гарантират стабилността на държавата, която имаме днес

Не подценявайте президентските избори, защото те ще дадат допълнителна гаранция за стабилността на държавата, която имаме днес. Добрите проекти на Община Балчик не могат да се реализират без подкрепата на стабилна изпълнителна власт. Когато имаме стабилно правителство, можем действително да правим политики в подкрепа на хората. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията пред жителите на Балчик.

Цветанов в Балчик: Президентските избори ще гарантират стабилността на държавата, която имаме днес

Не подценявайте президентските избори, защото те ще дадат допълнителна гаранция за стабилността на държавата, която имаме днес. Добрите проекти на Община Балчик не могат да се реализират без подкрепата на стабилна изпълнителна власт. Когато имаме стабилно правителство, можем действително да правим политики в подкрепа на хората.

Ненчев: Имаме готовност да изпратим 2000 военни при евентуална бежанска вълна

Има готовност при евентуална бежанска вълна близо 2000 военни да бъдат пренасочени към границата. Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев по време на инспекция на граничния район до Малко Търново, предаде БНТ. Само за месец и половина над триста мигранти са били върнати обратно през граничната бразда в Турция от армейските части, които са дислоцирани в района на Малко Търново. Над 120 кв. километра се охраняват заедно с гранична полиция. "Подготвяме се за дългосрочна мисия тук. Информацията, с която разполагам не е оптимистична, всичко онова, което се случва в Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Либия не ми дава основание за особен оптимизъм, така че, подготвяме се за дългосрочна мисия. Ще направим всичко възможно, както и досега, да отговорим на всички предизвикателства, да гарантираме сигурността и спокойствието на българските граждани. Мисля, че проблемът с бежанците е проблем, който пряко застрашава националната сигурност на България и ще бъдем изключително сериозно отдадени на това", коментира още министърът на отбраната.

Жана: Имам нужда само от любов

Жана Бергендорф продължава да се бори с проблемите си под покрива на Къщата на Биг Брадър. Певицата изля душата си пред Емануела и направи признания, които доказват силата на нейния характер и воля. Тя е решена, че все още може да победи в шоуто и знае, че единственото, от което има нужда е само любов. "Тук съм, за да си почина, да ги спра", призна тя. "Най-важното ми е да спра кокаина. Знам какво съм си причинила. Трябва да ме оперират, защото главата ми е пълна с гной и затова толкова ми тече носът. Всичко е от кокаина", допълни Бергендорф. Певицата призна, че има проблеми с бъбреците и е убедена, че това е причинено от употребата на кокаин.  Фокусът на съквартирантите се стовари върху външния вид на Бергендорф. Зоркото им наблюдение установи, че певицата е качила поне 10 кг. след влизането си в Къщата. В последните дни пък и пропускала душа. Именно това стана причина Вип Брадър да подложи Жана на диета. "Ти си дебела, Жана", откровен бе той. Това пък предизвика възмущение в социалните мрежи. Феновете на певицата бяха изумени как може да се унижава така човек в национален ефир.  ...

Падат визите за Канада на българи и румънци, имаме писмено уверение

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в петък, че правителството няма вече да блокира споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада, след като Букурещ и Отава постигнаха споразумение за отпадане на визите за румънци. “Постигнахме споразумение с Канада, приемливо споразумение и за двете страни“, каза Йоханис пред журналисти по време на среща на върха в Брюксел. „Румъния вече няма възражение по търговското споразумение с Канада“, допълни той. Отпадането на визите ще влезе в сила от 1 декември 2017 г. Въпреки това по думите му, ако броят на нелегалните мигранти надвиши определен праг, Отава запазва правото си да въведе временно изискване за виза, съобщава БГНЕС. Румъния и България направиха отпадането на визите за Канада от 2017 г. свое основно условие, за да дадат подкрепата си за Общото икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС, известно още като СЕТА. По-рано тази седмица властите в София също посочиха, че ще оттеглят опозицията си, ако получат писмени гаранции от Отава. След седем години на преговори и само дни преди официалното подписване, бъдещето на споразумението остава несигурно, тъй като малкият белгийски регион Валония отказва да го подкрепи. По-рано днес лидерът на парламента Пол Магнет заяви, че все още отказва да подпише търговското споразумение, определяйки последните предложения за сделка като „недостатъчни“. „Усещам, че има воля за напредък, но остават някои трудности... При анализ този (напредък) изглежда недостатъчен“, каза Магнет след поредица от преговори с канадския министър на търговията Кристия Фрийленд.