29.10.2016

Първо в БЛИЦ: Кристалина с разтърсващо изказване пред ООН, проговори за дъщеря си!

Генералният секретар на ООН трябва да предотвратява световните рискове. Ние трябва да можем да се адаптираме към промените, пред които сме изправени. Това заяви пред Общото събрание на ООН кандидатът за главен секретар на Организацията на обединените нации Кристалина Георгиева.

Още

Извънредно в БЛИЦ! Кристалина с първи коментар след провала й в ООН (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов взе едно смело решение да даде шанс на Източна Европа да спечели тази позиция. Антонио е отличен дипломат – той ще бъде отличен генерален секретар, но все пак в мен устава огорчение, че нашият регион не успя да вземе полагаемото за нас място. Поуката е, че светът още не е готов жена да бъде генерален секретар. Това заяви българският кандидат за поста генерален секретар на ООН Кристалина Георгиева в интервю за Нова телевизия.

Само в БЛИЦ! Една по-различна точка от изслушването на Кристалина в ООН (СНИМКИ)

Безспорно всички българи, и не само, днес бяха насочили поглед към изслушването на Кристалина Георгиева за поста главен секретар на ООН. Важното събитие, което се проведе в сградата на Организацията в ООН, бе следена на живо от цял свят.

Ексклузивно в БЛИЦ: Проф. Константинов проговори за смяната на Бокова с Кристалина Георгиева! Има ли шанс новият ни кандидат за ООН? Каква е ролята на Русия?

Най-нашумялата тема в България в момента е смяната Ирина Бокова с Кристалина Георгиева за кандидат за генерален секретар на ООН. Рокадата отприщи сериозни коментари и мнения и предизвика сериозна полемика дали новият избор на България е правилен ход. Потърсихме мнението на анализаторът и математик проф. Михаил Константинов по темата.

Първо в БЛИЦ: Минути след като я издигнаха за кандидат-шеф на ООН, Кристалина се изтупа с нова визия в социалните мрежи (СНИМКИ)

Минути след като я издигнаха за кандидат за генерален секретар за ООН, Кристалина Георгиева се изтупа с нова визия в социалните мрежи. Българският еврокомисар смени снимките си във Фейсбук.

Сбъдна се прогноза на БЛИЦ: Рокадата е факт! Издигат Кристалина Георгиева на мястото на Ирина Бокова за шеф на ООН

Правителството издига Кристалина Георгиева на мястото на Ирина Бокова в кандидатурата за шеф на ООН. Това обяви преди началото на заседанието на правителството премиерът Бойко Борисов. Ирина Бокова остана шеста след петото поредно тайно гласуване за генерален секретар на ООН, което се проведе в понеделник.

Само в БЛИЦ! Бойко Борисов с изпреварващ ход - номинира Кристалина за ООН, след неубедителното представяне на Бокова!

Правителството смята да номинира Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, след като досегашната претендентка за високата позиция Ирина Бокова остана на едва пето място при неофициалното гласуване на Съвета за сигурност, научи БЛИЦ от два независими източника.