27.10.2016

Сърбия: Ако държавите от ЕС блокират границите си за мигранти, ние също ще затворим нашите

  Президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че страната може да затвори границите си за мигранти, ако държавите от ЕС изцяло блокират своите граници и не допускат хора, които бягат от бедност и война, пише БГНЕС. Николич подчерта, че Сърбия не трябва да позволи да я превърнат в крайна точка за мигрантите. Той посочи, че в такъв случай Сърбия ще трябва да затвори границите си за мигранти, защото „те не искат да остават тук”. Напоследък Сърбия втвърди политиката си заради наплива на мигранти, които искат да стигнат в членките на ЕС Хърватия и Унгария. За да намали притока на бежанци, Сърбия увеличи патрулите по границите с Македония и България. В момента в Сърбия има около 6000 мигранти.

Още

The Conversation: Ако Клинтън спечели изборите, светът ще стане много по-опасен

Ако Хилъри Клинтън бъде избрана за президент, то светът ще стане много по-опасно място за живеене, пише в интернет-списанието The Conversation професорът по международни отношения Джоузеф Камилери от университета „Ла Троба”.

Държавата ще поема разходи за наема на безработен, ако започне работа в друг град

Безработните хора, които започнат работа в населено място на повече от 50 км от населеното място по настоящ адрес, ще получават средства за такси за детски ясли или градини, наем на жилище и такси за ползване на интернет, но не за повече от 12 месеца. Това гласят приети от парламента промени в Закона за насърчаване на заетостта, предаде Агенция „Фокус". Търсещите работа ще могат да използват услугите на дирекция „Бюро по труда" независимо от адреса им на регистрация. „Безработен" е човек, който при регистрация в дирекция „Бюро по труда" не рабо...

Като в черна комедия! Това ако не са най-големите каръци сред престъпниците, няма кой друг

В Москва започна процес срещу бивши охранители на крупния бизнесмен Дмитрий Л., които се опитали да отвлекат сина му. Телохранителите набрали на предприемача, когато той ги уволнил.

Закопчаха общинар, раздавал парични заеми

Мъжът от Луковит е с обвинение за лихварство

Тенчо Тенев: Ако ви засекат, както стана с мен, подавайте сигнали

- Комисар Тенев, преди дни хвърчащ с над 100 км/ч шофьор направи неправилен обратен завой пред васи и ви засече. Вие го подгонихте и след кратко преследване го заловихте. Имаше ли опасност да ви блъсне? - Не мога да коментирам темата, защото има образувано разследване, а аз съм свидетел. Искам единствено да апелирам хората да подават сигнали,

Ако президентската двойка беше тройка, щях да предпочета Трайчо Трайков - по-нежен е

Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за президент на Движение 21 Татяна Дончева, като цитира мнение на своя кандидат-вицепрезидент Минчо Спасов. Все пак Минчо Спасов поясни, че уважава много Трайчо Трайков и качествата му и че ако по Конституция можеше да има президентска тройка, той бил стоял много добре в нея. Не искам да има други намеци в тази насока, добави Спасов.