22.10.2016

Унгарската опозиция иска оставката на Орбан

Представителят на крайно дясното политическо движение „За по-добра Унгария” („Йобик”) Габор Вона призова министър-председателя Виктор Орбан да се оттегли заради невалидността на референдума за прием на бежанци, съобщи агенция Ройтерс.

Още

Виктор Орбан призова ЕС да приеме Брекзит

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че въпреки, че се надявал Великобритания да остане в ЕС, той приема демократичното решение взето на референдума за Брекзит и че ще направи всичко двете държави да запазят близките си отношения и след него, пише The Daily Express.

Орбан: Разпределението на бежанците в ЕС е в задънена улица

Обсъждането на въпроса за разпределението на мигрантите и бежанците в Евросъюза навлезе в задънена улица, министър-председателите на страните от ЕС се надяват да изготвят решение през декември, заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, цитиран от агенция Reuters. „Намираме

Виктор Орбан: Разпределението на мигрантите в ЕС е в задънена улица

Унгарският премиер поискал въпросът да бъде изваден от дневния ред на съюза, но предложението му е било отхвърлено от председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер

Орбан: Разпределението на мигрантите в ЕС е в задънена улица

Обсъждането на въпроса за разпределението на мигрантите и бежанците в Евросъюза навлезе в задънена улица, министър-председателите на страните от ЕС се надяват да изготвят решение през декември, заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, цитиран от агенция Ройтерс.

Орбан е опасен, защото е модел за много политици

Журналисти поискаха помощ от ЕК за свободата в Унгария

Орбан: Отварянето на границите през 1989 г. и затварянето им през 2015 г. са двете страни на една и съща монета

Отварянето на границите през 1989 година и тяхното затваряне през 2015 година са двете страни на една и съща монета. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на срещата си с баварския премиер Хорст Зеехофер в парламента на германската провинция, пише БГНЕС. "През 1989 година се борехме за свободата на Европа, а днес защитаваме тази свобода", подчерта Орбан. Зеехофер благодари на унгарския народ, където "желязната завеса е паднала най-напред". Според него благодарение на "Унгария се стигнало до обединението на Германия". "Унгария просто изпълняваше своите задължения", отговори Виктор Орбан. Благодарение на отварянето на унгарските граници с Австрия през 1989 година хиляди източногермаци избягаха в западните държави.