22.10.2016

Социалните върнаха бебето на лекарката от Две могили

Десетмесечното бебе от Две могили, което бе оставено само в автомобил, е върнато на майка си. Това предаде кореспондентът на bTV в региона. Проверката на социалните по случая продължи два месеца, като през това време детето бе наставено в Комплекс...

Още

Необикновена мутация! Роди се прасенце с три очи и две зурли (СНИМКА)

Прасенце с две зурли и три очи се е родило в югозападен Китай. Стопанката на прасето Ху Жусян разказва, че отначало я било страх от него, но после разбрала, че животното е много обичливо, предаде БГНЕС.

Роди се прасе с три очи и две зурли

Малкото прасенце е далеч по-малко от останалите новородени, но собственичката му го обича

Спецченгета заловиха 40 иракчани, натъпкани като сардели в две коли

Поредната ударна акция на бургаските полицаи залови 40 иракчани край Карнобат. Това съобщава "флагман", позовавайки се на отлично информиран източник. 

Жена загина и трима са ранени след удар между две коли

Инцидентът е станал на пътя Шумен-Русе, край село Развигорово

Поклоннически маршрути в България и Русия обсъждаха духовници от двете страни със зам. министър Ирена Георгиева

Създаването на поклоннически маршрути и организирането на пътуванията на вярващи православни християни между България и Русия. Това бе тема от първата тристранна среща между заместник Министъра на Туризма Ирена Георгиева, гостуващият у нас Богоридски епископ Антоний - викарий на Руския патриарх Кирил и Неврокопския митрополит Серафим. Заместник министърът на туризма Ирена Георгиева определи срещата като важна стъпка в развитието на българо-руските отношения в сферата на туризма. Министерството се ангажира да популяризира обектите, които ще бъдат включени в бъдещите поклонически турове у нас. Обсъдена е и необходимостта от специална подготовка на екскурзоводите, които ще изнасят беседите. Гостуващият у нас Богоридски епископ Антоний подчерта че през последната година се забелязва ръст на интереса от страна православните християни от Русия към България. Този интерес е свързан с канонизацията през февруари по време на Архиерейския събор на Руската православна църква на архиепископ Серафим, чиито мощи се намират в София. Набелязахме конкретни стъпки за развитието на поклонническия туризъм. Говорихме за идването в България, както на поклонници от Русия, така и за пътуванията на руските поклонници, които живеят извън пределите на Русия в над 900 енории."   Към Софийска митрополия е създаден поклонническо информационен център, който вече функционира, съобщи Неврокопския митрополит Серафим, който отговаря за поклонническия туризъм в Светия Синод на Българската православна църква: