21.10.2016

Deutsche Bank води преговори в САЩ за по-малка глоба

Банката ще търси разрешение в рамките на кабинета на ОбамаDeutsche Bank продължава преговорите си за споразумение по делото за неправомерна търговия с финансови инструменти в САЩ. Американското министерство на правосъдието предяви иск за 14 млрд. долара, най-голямата глоба срещу банка, участвала в търговията на ценни книжа, базирани върху ипотеки. Банката беше обвинена в злоупотреби при разпространението им. Искът запрати акциите на Deutsche Bank на рекордно ниско равнище през последните...

Още

Водената от САЩ коалиция твърди, че „Ислямска държава“ не е сваляла американски изтребител в Сирия

Централното командване на въоръжените сили на САЩ отрече твърденията на „Ислямска държава“, че е успяла да свали изтребител А-10 на страната в Сирия, пише The Independent.

Президентът на Филипините обяви, че страната му "се разделя" със САЩ

Филипинският президент Родриго Дутерте обяви, че страната му "се разделя" със САЩ и става съюзник на Китай. Манила и Пекин се договориха да решат чрез преговори териториалния си спор в Южнокитайско море, предаде Ройтерс. Президентът на Филипините прати Обама „да върви по дяволите” Пред китайски и филипински бизнесмени - участници във форум, състоял се в сградата на китайския парламент, Дутерте, който е на посещение в Китай, заяви, че обявената от него "раздяла" важи и за вое...

Мексиканският съд е одобрил екстрадирането на наркобарона Хоакин Гузман в САЩ

Мексиканският съд е отхвърлил молбата на задържания наркобарон Хоакин „Ел Чапо“ Гузман да не бъде екстрадиран в САЩ, предаде AFP.

Първа стъпка за екстрадирането на Ел Чапо в САЩ

Съдът в Мексико отхвърли молбата му да не бъде прехвърлян

Нов скандал между Вашингтон и Москва: в Русия смятат, че САЩ са започнали лов на руснаци из целия свят  

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментирфа ситуацията с ареста на руски гражданин в Чехия. Той бе задържан по подозрение в кибератаки след постъпило искане на САЩ.

Търсенето на Jameson в САЩ тласна резултатите на Pernod Ricard нагоре

Производителят на алкохолни напитки отчете по-висок ръст на продажбите от очакваното