21.10.2016

При специализирана полицейска акция в Пазарджик е задържан дилър на наркотици

При специализирана полицейска акция в Пазарджик е задържан дилър на наркотици. Той е разпространявал дрогата основно край училища и дискотеките в града. Разпространителят на дрога е 28-годишен и към момента е с чисто полицейско досие. При претърсване на дома му са открити 907 таблетки, които при направения полеви наркотест са реагирали на метамфетамин. Конфискувана е и електронна везна. Младият мъж е задържан, а прокуратурата ще внесе искане да му бъде наложен постоянен арест. През последните пет дни това е втори дилър, заловен от служителите на криминалния сектор към Пазарджишката полиция. В четвъртък бе задържан 49-годишен мъж с 26 полиетиленови дози хероин. Съдът му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

Още

Разрешават на лесбийки - българка и датчанка да извадят акт за раждане на сина си в Пазарджик

Гей двойка от българка и датчанка се пребори за правото си да извади български акт за раждане на своя син. Документът е бил отказан от Община Пазарджик с мотива, че по българското законодателство е предвидено в актовете за гражданско състояние произходът на детето да е от майка и баща, а не от две майки, както е в случая. Административният съд обаче взе компромисно решение, позволяващо издаването на удостоверението за раждане, информира Дарик.

Разрешават на гей-двойка да извади акт за раждане на сина си в Пазарджик

Гей-двойка от българка и датчанка се пребори за правото си да извади български акт за раждане на сина си. Документът е бил отказан от Община Пазарджик с мотива, че по българското законодателство е предвидено в актовете за гражданско състояние произходът на детето да е от майка и баща, а не от две майки, както е в случая.

Голямо количество менте стоки иззеха в Пазарджик

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Пазарджик иззеха голямо количество спортни стоки, имитиращи известни търговски марки. За наличието на менте стоките в града първи алармира Факти.бг. Проверката в търговски обект в централната част на града, управляван от 21-годишния Я.Т. – жител на с. Оризаре, е предприета вчера. При инспекцията служителите установили, че в магазина се предлагат детски, мъжки и дамски спортни стоки от известни марки, без съгласието на правопритежателя. Иззети са общо 503 спортни артикула. Установено е и че продавач - консултантът нямал трудов договор към фирмата, стопанисваща магазина. По случая е образувано полицейско производство, уведомена е областната инспекция по труда. По същото време била предприета и проверка в магазин за облекла в гр. Костандово. В търговския обект служителите на РУ-Велинград открили спортни екипи, якета, елеци и тениски с логото на известни производители. Установено е, че собственикът Б.И./48г./ също е извършвал търговската дейност без да има правото да продава продукти от тези марки. Установени и иззети са общо 25 облекла от различен вид. Спрямо търговеца се води полицейско производство.           ...

Искат 1.50 лв. за "Синя зона" в Пазарджик

На 1.50лв. за час престой да бъде увеличена цената за паркиране в "Синя зона" на Пазарджик искат от кметската администрация на общината. Предложението е внесено в общинския съвет и ще се обсъжда на редовното заседание следващата седмица. В момента цената за престой в "Синя зона" е 1.20лв. за час. В същото време от общинската комисия за

525 килограма замразено пилешко и патешко месо с неустановен произход откриха полицаи от Пазарджик

525 килограма замразено пилешко и патешко месо с неустановен произход откриха полицаи от Пазарджик в микробус с пловдивска регистрация. Нелегалната стока се е продавала днес от двама мъже на една от улиците в Пазарджишкия ромски квартал "Изток". Търговците не са успели да покажат документи за произход и сертификат за качеството на месната продукция. За случая е уведомена Областната дирекция "Безопасност на храните". Месото е конфискувано и поставено под възбрана  до изясняване на произхода и качеството му.  На двамата мъже са съставени актове.

„Одисей пътува за Итака“ на сцената в Пазарджик

Пиесата на Константин Илиев „Одисей пътува за Итака” има премиера в Драматичният-куклен театър „Константин Величков” Пазарджик и съвсем естествено да е там защото след написването й през вече далечната 1984-а година големият наш режисьор Леон Даниел я поставя за първи път именно на сцената на пазарджишкия театър. С режисьора на пиесата Владлен Александров разговаряме за това пътува ли неговият Одисей за Итака или само тъгува някъде на някой остров? „Одисей пътува за Итака“ е пиеса с изключително съвременно звучене. Тя излиза извън битовото и криминалното, това е пиеса за изчезващото българско село , за липсата на доброта, за хуманността, казва Владлен Александров.