28.10.2016

Renault Megane GT: Повече спорт никога не е излишен (тест-драйв)

През последните години компанията Renault се постара изцяло да подмени моделната си гама. В нея винаги една от главните роли е играл хечбекът Megane. Неговото последно поколение се появи в края на миналата година, а в началото на тази излезе и модификацията GT. Тя се явява нещо като

Още

Повече пари в Левски след отпадането за Купата?

Шефовете вдигнаха премиите за шампионската титла

Новият MacBook Pro е тук с Touch Bar и още много повече

Е, дългоочакваното събитие на Apple дойде и приключи. За сравнително кратко време от Купертино ни показаха какво смятат да правят със своята професионална серия лаптопи оттук нататък. MacBook Pro вече е много по-мощен и много по-лек от своя предшественик. Ето и какво представлява той. Като за начало, Фил Шилер започна презентацията на MacBook Pro с The post Новият MacBook Pro е тук с Touch Bar и още много повече appeared first on Smart News.

Nintendo обещава повече информация за Switch през януари

Преди дни Nintendo ни показа как ще изглежда следващата игрова конзола на компанията и разкри, че ще носи името Switch, но запази в тайна повечето от най-важните детайли. Вече знаем, че продажбите ще започнат по някое време през март, но все още не знаем точната дата, каква ще е цената, ...

Заложени са повече разходи в Бюджет 2017

2 милиарда лева повече са харчовете заложени в държавната сметка. Приходите от данъци и осигуровки също са повече в сравнение с тази година. За какво ще харчим и означава ли това, че догодина може да очакваме по-бързо развитие на икономиката и разкриване на нови работни места. Мнението на експертите потърси Илина Бисерова.

Цанка Миланова: Досега дарената храна е достигала до не повече от 23 000 души

Удовлетворени сме от това, че има Закон. В крайна сметка надделя мъдростта и Законът е тай-вече в полза на нуждаещите се. Намирам го за много добра първа крачка. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Цанка Миланова от Българската хранителна банка по повод решението да отпадне ДДС върху дарените храни, която припомни, че в момента се „разпиляват“ около 670 000 тона храна годишно, което би било достатъчно за изхранването на хората, които живеят под прага на бедността. Според нея законодателят „много добре е разписъл“ и механизмите, които контролират да няма измами и злоупотреби с дарените храни. До момента храната винаги е била ограничен ресурс, така че е достигала до не повече от 23 000 нуждаещи се българи –това е числото за настоящата година. В Закона се предвижда занапред, с нарастване на обемите,  да има и определен списък от организации, които да получават храната и, респективно, да я предоставят на нуждаещи се групи. Този списък ще бъде подготвен от МТСП и „Агенция за социално подпомагане“. Миланова се надява в първата година на действие на новия закон количеството на дарените храни – 270 тона за т. г. - поне да се удвои.