27.10.2016

Внезапно почина доайенът на Стопанска академия в Свищов

На 82-годишна възраст на 2 октомври 2016 г. внезапно почина доайенът на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и почетен гражданин на Свищов, проф. д-р ик.н. Радко Радков. Това съобщиха от пресцентъра на Стопанска академия "Д. А. Ценов".

Още

Откриха новата академична година в Стопанската академия в Свищов

С тържествена церемония в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бе открита новата учебна 2016/2017 година. Церемонията за приемането на 81 випуск на свищовската Алма матер уважиха проф. д-р Пенчо Пенчев - областен управител на област Велико Търново, Генчо Генчев - кмет на община Свищов, проф. д-р ик.н.

Стопанската академия в Свищов ще си партнира с университет в Скопие

Стопанскатакадемия „Димитър А. Ценов” в Свищов сключи рамков договор за съвместна дейност с MIT University в Скопие, Република Македония. Договорът бе подписан в Свищов от ректора доц. д-р Иван Марчевски и зам.-ректора по международно сътрудничество проф. Роберт Димитровски – декан на един от осемте факултета и президент на Институт по

Стопанската академия в Свищов и Комисията срещу дискриминацията с меморандум за сътрудничество

Ректорът на Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в Свищов доц.Иван Марчевски и председателят на Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ доц.д-р Ана Джумалиева подписаха Меморандум за сътрудничество между двете институции. На работна среща бяха обсъдени сферите за ефективно сътрудничество и съвместна дейност.

Нови 150 възпитаници на стопанската академия в Свищов се присъединиха към Алумни асоциацията

Нови 150 възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов се присъединиха към Алумни асоциацията на висшето училище. Проведените в рамките на месец другарски срещи на различни випуски и специалности дадоха възможност на бившите възпитаници да се срещнат отново в любимата Алма матер. По традиция,

Дистанционно обучение в Стопанската академия в Свищов

През последните години най-голям интерес към специалностите, които се изучават дистанционно отчитат в Стопанската академия в Свищов. Така ръководството на университета вече работи по изграждането на нова онлайн платформа, който ще позволи на студените да слушат лекции в реално време, както и да задават въпроси на преподавателите. Това ще позволи и на студенти от чужбина да се обучават в най-старото више училище у нас категорични са преподавателите.

Първите новоприети в Стопанската академия в Свищов получиха студентските си книжки

Първите новоприети студенти в Стопанската академия "Димитър А. Ценов" в Свищов за степен "бакалавър" получиха студентските си книжки минути след обявяване на резултатите от първото класиране. В годината, когато Свищовското висше училище навършва 80 години, случайно или не, осмицата присъства и в рождените дати на първите двама записани студенти.