25.10.2016

Лула да Силва загуби общинските избори в Бразилия

  Партията на труда на Лула да Силва загуби в неделя кметството на бразилския мегаполис Сао Пауло, както и няколко от историческите си крепости. Това стана на първия тур на местните избори в Бразилия, съобщава БГНЕС. Според 98% от преброените бюлетини, кандидатът на дясната Партия на бразилските социалдемократи Жоао Дориа получава 53,42% срещу 16,88% за досегашния кмет Фернандо Хадад. "Хадад призна загубата си и с добър жест ме поздрави", заяви Дориа пред телевизия Глобо нюз след обявяване на резултатите. 

Още

Полицията в Бразилия издирва поне 10 души във връзка със зверско изнасилване

Полицията в Бразилия издирва поне 10 души във връзка с групово изнасилване на 34-годишна жена в покрайнините на Рио де Жанейро, предава Fox News. 

В Бразилия съдят Лула да Силва за корупция при проекти в Ангола

Бразилски съд постанови, че бившият президент Луис Инасио Лула да Силва ще бъде съден по обвинения във вземане на подкупи във връзка с дейността на строителната компания „Одебрехт“ в Ангола, предаде Ройтерс. Лула е обвиняван в корупция, пране на пари и възпрепятстване на правосъдието във връзка със схема за подкупи в държавната петролна компания „Петробраз“. Сегашното съдебно решение е свързано с обвинения срещу бившия президент и други хора за вземане на подкупи за 30 милиона реала (9,3 милиона долара), за да помогнат за осигуряване на нисколихвено банково финансиране за проекти на „Одебрехт“ в Ангола. Адвокатите на Лула отхвърлят обвиненията.

Прокуратурата в Бразилия повдигна още обвинения срещу Лула да Силва

Името на бившия президент изплува и в дело, свързано със строителна фирма

Бившият президент на Бразилия Лула да Силва ще бъде съден за корупция

Прокуратурата смята, че има достатъчно доказателства за започване на съдебен процес срещу него, съпругата му и още шестима души

Бившият президент на Бразилия Луиш Инасио Лула да Силва ще бъде съден за корупция

Прокуратурата смята, че има достатъчно доказателства за започване на съдебен процес срещу него, съпругата му и още шест души

Оскар и Тиаго Силва отново част от националния на Бразилия

Двамата получиха повиквателни за световните квалификации през октомври