24.10.2016

Подла схема: Да вземат кредит на твое име без да разбереш

Поредна нагла схема лъсна, а опарените са стотици. Да вземат кредит на твое име без да разбереш. И да дължиш хиляди заради тази измама, предава Нова телевизия.

Още

Внимание! Нова подла схема жени хора във "Фейсбук"!

Измамник в интернет хвърли любовна въдица на пловдивчанка, която за малко щеше да изгори с 800 долара. Младата дама водела романтична кореспонденция във "Фейсбук" с красив мъж, който се представял за лейтенант Джейсън Люис - американски военен на мисия в Сирия. Той обаче отказвал позвънявания на "Лични съобщения" с мотива, че минават през военен сателит, пише marica.bg.

Пазете си смартфоните! Хакерите с нова подла схема

Постоянният достъп до интернет има сериозни предимства, но също така крие и разнообразни начини да бъдем следени онлайн от големите компании и рекламодателите, което пък излага на риск сигурността ни. Независимо дали става въпрос за бисквитките в браузъра, паролите в акаунтите, зловреден софтуер или други вируси трябва да бъдем много внимателни докато сме активни в глобалната мрежа. Сега научаваме, че статуса на батерията на смартфона ни също може да се използва, за да ни постави в неприятна ситуация и да се превърне в оръжие на хакерите.