27.10.2016

Цачева разкри дали като главнокомандващ ще може да пилотира Миг-29 и кога ще е намръщена

Ще се държа добре, но, ако срещу мен и нашата кандидат-президентска двойка, се пускат клетеви, няма само да се усмихвам. Това предупреди кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в ефира на БНТ.

Още

Няколкостотин мигранти, сред тях и двеста деца, са останали без подслон тази нощ край френския град Кале

Няколкостотин мигранти, сред тях и двеста деца, са останали без подслон тази нощ край френския град Кале, въпреки уверенията на правителството, че лагерът е опразнен, съобщи Би Би Си.Френските власти изпратиха в началото на седмицата работници за премахване на палатките и другите временни постройки в лагера, станал известен като „Джунглата“.  Пет хиляди и шестстотин души бяха преместени в приемателни центрове в различни части на Франция.

Най-малко 29 мигранти загинаха при опит да прекосят Средиземно море между Либия и Италия

Най-малко 29 мигранти загинаха при опит да прекосят Средиземно море между Либия и Италия, съобщиха от организацията „Лекари без граници“. Мигрантите намерили смъртта си, след като претоварената им надуваема лодка се скъсала. Спасителите са успели да измъкнат повече от сто души, но много други хора са загинали в отровната смес от морска вода и разлято гориво. Според либийската брегова охрана при корабокрушението на петдесетина километра от либийския град Гарабули са изчезнали безследно 97 души. От началото на годината досега опасният морски път е взел 3 800 жертви, въпреки усилията на Евросъюза и неправителствените организации.

Близо 100 мигранти са изчезнали след потъването на лодка край Либия

Повече от 90 души са в неизвестност след потъването на мигрантска лодка край бреговете на Либия, предава Reuters, като се позовава на говорител на бреговата охрана, цитиран от Фокус.

Край с "Джунглата", всички мигранти са преместени

Франция обяви, че е завършила операцията по преместването на хилядите мигранти от лагера "Джунглата" в Кале. Префектът на френския департамент Па-дьо-Кале Фабиен Бусио обяви, че мисията е изпълнена и това е краят на "Джунглата". Съобщението й идва в момент, когато части от ла

Приключи евакуацията на мигрантите в лагера край Кале

Франция обяви края на евакуацията на мигрантския лагер Джунглата край Кале, където бяха концентрирани около 7 хиляди души. Операцията по премахването му вече започна, а обитателите се настаняват в центрове из цяла Франция. Пред деня днес догаряха пожари в лагера, подпалени снощи от заминаващите мигранти.

ООН смята, че 2016 г. ще е най-смъртоносната за мигрантите

Според Върховния комисариат на ООН тази година броят на загиналите хора, които се опитват да стигнат до Европа по море ще достигне рекордно високи равнища. „Можем да потвърдим, че поне 3 800 души са загинали или безследно изчезнали, което прави 2016 година най-смъртоносната