28.10.2016

Медиците от болница "Свети Мина" в Пловдив излизат на протест

Медиците от пловдивската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Мина“ подготвят протест днес по обед. Пред сградата на лечебното заведение те ще изразят недоволството си от тежкото финансово състояние на болницата, довело до проблеми с набавянето на лекарства и консумативи, напускането на медицински кадри и отлив на пациенти.

Още

Лекари от пловдивската болница "Свети Мина" излязоха на протест

Те настояват да получат неизплатените си заплати

Протест на лекари в болница „Св. Мина" в Пловдив

Лекари и служители в общинската болница „Свети Мина" в Пловдив излязоха на протест. Те все още не са получили част от старите си възнаграждения, въпреки че заплатите за последните два месеца са изплатени в пълен размер. В момента лечебното заведение има стари дългове за повече от 2 млн. лева. Собственикът на болницата - община Пловдив няма окончателно становище за бъдещето на болницата.

Лекари от пловдивска болница се вдигат на протест

Медиците от многопрофилна болница за активно лечение „Свети Мина“ в Пловдив подготвят протест.Лекарите смятат да излязат да протестират днес по обед.

Общинската болница в Пловдив е пред фалит

Хиляди пациенти в Пловдив са заплашени да останат без лекарска помощ. Най-старата общинска болница в града - “Свети Мина“, е изправена пред фалит. Дълговете на здравното заведение са за над 1,7 милиона лева. Последният месец лекарите са получили само 60% от възнаграждени

Сливат общинските болници в Пловдив?

Сливането на двете общински болници в едно лечебно заведение обмисля местната власт на Пловдив. Причината е влошеното финансово състояние на болница „Свети Мина”, която буквално е на ръба на несъстоятелността, обясняват експерти. Идеята е другото общинско заведение „Свети Пантелеймон” да погълне непечелившото.