27.10.2016

Кола убила 13-годишния Тони пред очите на братчето му

Експертиза ще докаже дали 3-те косъма, намерени на стъклото на потрошения мерцедес, са на прегазения Това ще даде отговор и на въпроса виновен ли е първоначално задържаният и после пуснат шофьор 13-годишният Тони Емилов Иванов, който бе блъснат от кола в петък вечерта, е загинал пред очите на по-малкия си брат Михаил.

Още

Проф. Румен Гечев: С бюджет'2017 управляващите бетонират България на последно място в ЕС

В следващите три години има заложен затихващ икономически растеж, смята зам.-председателят на червената парламентарна група

Проф. Гечев: С бюджета за 2017 г. управляващите бетонират България на последно място в ЕС

„С бюджета за 2017 г. управляващите бетонират България на последно място в ЕС”. Това заяви пред медиите в НС зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проф. Румен Гечев. Той обясни, че проекто-бюджетът за 2017 г. предложен от правителството повтаря този за 2016 г. с незначителни промени.

Ерата "Дюрант" в "Голдън стейт" започна с тежка загуба от "Сан Антонио"

Големият фаворит за титлата "Голдън стейт уориърс" претърпя тежка загуба с 29 точки разлика при домакинството на "Сан Антонио спърс" в първия ден от сезона в НБА. В дебюта на новото си звездно попълнение Кевин Дюрант "войните" получиха звучен шамар след 100:129. Бившият играч на "Оклахома" откри сметката си с 27 точки и десет борби, но неговият отбор записа най-тежкото си поражение от шест години и половина насам. През април 2009 г. "Голдън стейт" отново загуби с 29...

Замърсената околната среда увеличава риска от хипертония

Продължителното излагане на замърсена околна среда увеличава значително риска от повишено кръвното налягане, сочи изследване сред повече от 41 000 граждани. Сред замърсяващите средата фактори се посочва и звуковото замърсяване, дължащо се на трафика на превозни средства в големите градове, което засилва риска от хипертония, твърдят авторите на изследването. Според тях хората, живеещи в райони с по-замърсен въздух са по-застрашени, отколкото онези, които живеят в райони с по-чист въздух. Този риск е подобен на този при хора с наднормено тегло /индекс на телесна маса между 25 и 30/. Изследването е направено сред 41 072 души в Норвегия, Швеция, Дания, Германия и Испания, пише БГНЕС. Резултатите от него са публикувани в специализираното издание „ European Heart Journal“. Хипертонията от своя страна е рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Никой от участниците в изследването първоначално не е имал високо кръвно, но в хода на изследването 6 207 души /15%/ са посочили, че са развили хипертония и им се налага да пият лекарства за понижаване на кръвното.