21.10.2016

Снайперист на "Ислямска държава" уби холандски журналист в Либия

Нидерландски журланист е бил убит в неделя, докато е отразявал офанзивата на правителствените войски срещу членовете на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ в пристанищния град Сирт, предава BNO, цитиран от "Фокус".

Още

Правителствените войски на Либия са освободили петима души, отвлечени от „Ислямска държава“

Правителствените войски на Либия са освободили в четвъртък петима чуждестранни граждани, намиращи се в плен на терористите от „Ислямска държава“ в град Сирт, предаде Reuters.

Ликвидираха двама главатари на „Ислямска държава“ в Либия

Либийската правителствена армия продължава настъплението си срещу „Ислямска държава“ в Сирт. Двама главатари на терористите са били ликвидирани в боевете за града пред последните две денонощия, а трети е бил пленен, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

ЕС ще дебне край Либия за оръжие за "Ислямска държава"

Европа помага на Триполи да си създаде брегова охрана

Превзеха главната квартира на „Ислямска държава” в Либия

Правителствените сили в Либия обявиха, че са завзели главната квартира на джихадистите от "Ислямска държава" в доскорошния им бастион в Сирт в рамките на изтласкването на ислямистите от крайбрежния град.

„Ислямска държава“ губи крепостта си в Либия! Изтласкват джихадистите от Сирт

Проправителствените сили в Либия съобщиха, че са завзели централата на "Ислямска държава" в либийския град Сирт, който се води столицата на...

„Ислямска държава“ губи крепостта си в Либия! Изтласват джихадистите от Сирт

Проправителствените сили в Либия съобщиха, че са завзели централата на "Ислямска държава" в либийския град Сирт, който се води столицата на...