22.10.2016

Наградите на ученическия конкурс за есе и разказ на фондация "Братя Мормареви"

Връчиха наградите на ученическия конкурс за есе и разказ на фондация "Братя Мормареви". Голямата награда в десетия конкурс "Бодлите на таралежите" за есеистика грабна едва 12-годишният Богомил Анастасов.

Още

Фондация "Братя Мормареви" награди най-успешните съчинения на ученици от конкурса "Бодлите на таралежите"

За десети път Фондация "Братя Мормареви" награди най-успешните съчинения на ученици, участвали в конкурса "Бодлите на таралежите".  Журито присъди Първа награда за есе на 12-годишния Богомил Анастасов от Провадия.  Той спечели журито с трогателната история за своя болен брат "Различен живот". За разказ първа награда пък спечели 19-годишната Анастасия Стоева от Велико Търново. Наградените произведения ще могат да се прочетат на сайта на фондацията.

Тази неделя предстои раздаването на призовете в конкурса "Бодлите на таралежите"

За десети пореден път фондация "Братя Мормареви" ще награди най-добрите млади пера на България. Тази неделя предстои церемонията по раздаването на призовете за най-интересните есета и разкази в ученическия литературен конкурс "Бодлите на таралежите". В предаването "Хоризонт до обед" един от членовете на журито Бойко Ламбовски обясни: Тази година след предварителна селекция, тъй като винаги се прави такава, понеже идват материали на някои хора, които не указват от кой клас са, от кое училище, каква възраст са. Около 40 работи участваха тази година, за тези 10 години можем да кажем, че някъде около хиляда участници са минали през конкурса "Братя Мормареви". И над 30 педагози са получили своите награди също, защото, както вие знаете, това е единственият конкурс, в който лауреатът награждава и своя педагог. Тази година журито беше впечатлено от проницателността на младите автори, които разглеждат живота и ни беше много интересно поради това. Те гледат живота с очи , които са по-различни от нашите. Те са продукт на едно поколение, което е по-различно от нас. Първо мислят много по-картинно. Второ, изненадващото е, че правят едни много софистицирани опити със словото, има много фентъзи също, което е мода при най-младите вероятно.