28.10.2016

Арестуван е братът на Фетхуллах Гюлен

В Турция бе арестуван братът на Фетхуллах Гюлен. Правителството смята Гюлен за организатор на опита за преврат в страната през лятото.Кутбеттин Гюлен бе арестуван у свои близки в Измир. Той е обвинен, че е "член на въоръжена терористична организация".

Още

Турция дава на САЩ нови доказателства за Фетхуллах Гюлен

Документите ще бъдат предадени по време на предстоящото посещение на турския министър на правосъдието

В Турция са арестувани племеник и племенница на Фетхуллах Гюлен

Властите в Турция са задържали вчера племенник и племенница на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен. Това е станало в рамките на разследването на дейността на терористичната организация на фетхулахистите (ФЕТО), съобщи вестник "Хюриет", цитиран от БТА. Хусейн Гюлен и Бушра Гюлен са обвинени и за използване на програмата Байлок (Bylock) за шифроване на данни. Според турското разузнаване тази програма е била използвана от превратаджиите при опита за метеж в нощта на 16 юли. По-рано...

Племенник и племенница на Фетхуллах Гюлен арестувани

Властите в Турция са арестували племенник и племенница на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен в рамките на разследването на дейността нанеговата организация, съобщи вестник "Хюриет". Хусейн Гюлен и Бушра Гюлен са задържани в Измир по подозрение за участие в дейността на организацията, както и за използване на компютърната програма Байлок за шифроване на данни. Според турското разузнаване тази програма е била използвана от превратаджиите при опита за метеж в нощта на 16 юли. По-рано турските власти задържаха брата на Гюлен - Кутбетин Гюлен и племенницата му Емине.

Задържаха племенниците на Фетхуллах Гюлен в Турция

Хусей Гюлен и Бушра Гюлен са задържани по подозрение за участие в терористичната организация на ислямския проповедник

Братът на Фетхуллах Гюлен бе арестуван в Турция

Властите в Западна Турция са арестували брата на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее в доброволно изгнание в САЩ и когото Анкара обвинява за опита за преврат в Турция през юли, предаде турската частна агенция Доган, цитирана от ДПА.

Турският правосъден министър ще посети САЩ заради екстрадицията на Фетхуллах Гюлен

Турският министър на правосъдието Бекир Боздаг ще посети този месец Съединените щати във връзка с исканата от Анкара екстрадиция на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото турските власти обвиняват за опита за преврат през юли, съобщи електронното издание на турския в.