28.10.2016

Изберете си съпруга според зодията! Ето характеристики на всяка от тях

Овните са женските съперници. Телецът е мотивацията на половинката, а близнаците са абсолютно зависими от настроението на съпрузите си. Каква съпруга сте вие според вашия зодиакален знак?

Още

Кристалина Геогиева напуска ЕК, за да се върне в Световната банка

България остава без свой представител в Европейската комисия. Причината е, че настоящият ни еврокомисар Кристалина Георгиева напуска поста си по...

Ужасена майка с ексклузивно ВИДЕО: Някой развъжда змии до елитната ясла на детето ми!

Будна гражданка разпространи видеоклип, който според нея и свидетели е заснет в 15,30 часа в района на ул. „Цар Симеон I” №5. На този адрес се намира детска ясла №1, считана за елитно заведение за отглеждане и възпитание на малчугани в Бургас. На видеото ясно се вижда змия с дължина около метър, доста тлъста, как пълзи по тротоара срещу яслата.

Кристалина Георгиева напуска Европейската комисия в полза на пост в Световната банка

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева подаде оставка, за да постъпи на висок пост в Световната банка. В съобщение на Комисията се казва, че българският еврокомисар Кристалина Георгиева подава оставка от поста си на заместник-председател на институцията.   Еврокомисар Кристалина Георгиева, която е и заместник-председател на ЕК, отговаряща за "Бюджет и човешки ресурси", е информирала председателя Жан-Клод Юнкер за решението си да подаде оставка, считано от 31 декември тази година. Причината, според съобщението, е за да бъде назначена за главен изпълнителен директор в Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие. Заедно тези две институции са известни като Световната банка ,считано от 2 януари 2017 . В прессъобщението, разпространено от ЕК, се казва, че Жан-Клод Юнкер е решил Кристалина Георгиева временно да бъде заместена от другия заместник-председател на ЕК от Германия Гюнтер Йотингер, като двамата работят в тясно сътрудничество до напускането й в края на годината, за да има плавен преход в нейния ресор. Според правилата на ЕС Българското правителство трябва да номинира нов кандидат за еврокомисар, който да бъде изпратен на мястото на Кристалина Георгиева в Брюксел. За момента няма допълнителна информация относно решението на Георгиева така изненадващо да напусне ЕК.

Кристалина - откъдето дошла, там отишла

Два мандата тя бе в Еврокомисията, пробва се и за шеф на ООН

София прие “Фенове срещу насилието”

Глушков откри инициативата, Филип Виденов прикова вниманието