22.10.2016

Опашка от тирове се е образувала на Дунав мост 2 край Видин

Опашка от тирове се е образувала на Дунав мост 2 край Видин. Колоната на изход от страната е дълга близо 4 километра.   Шофьори на тежкотоварни автомобили чакат от снощи, за да преминат в съседна Румъния. Според някои от тях причина за километричната опашка е бавното обслужване. Според други - засиленият трафик:Спах тук. Трагедия е, вече два месеца е така. Ужасно. Не само в неделя, а всеки ден е така - опашка от по пет-шест километра, каза шофьор на ТИР, чакащ на опашката. На всеки 20 минути се пропускат по 20 тира. Леките автомобили преминават без изчакване. Причината за колоната от тирове е засиленият трафик, обясниха от управлението на моста.

Още

Километрична колона от ТИР-ове на Дунав мост 2 край Видин

За пореден ден десетки тирове образуваха километрична опашка на Дунав мост 2 край Видин. Колоната е от около 150 тира и се простира в продължение на 4 км., предаде БНР. Недоволстващи шофьори обясниха, че чакат от сутринта заради бавно движение. От дружеството за управление на Дунав мост 2 обясниха, че на всеки 30-40 минути, а не през час, се пропускат по 15 тира. Причина за опашката е силният трафик. От началото на юни по съоръжението ежеседмично преминават по над 16 000 моторни превозни средства. Най-интензивен е бил трафикът в последната седмица на юли, когато са обслужени повече от 19 000 автомобила.

Километрична колона от тирове се образува на Дунав мост 2 при Видин

Колона от тирове, дълга около 4 км, се е образувала на Дунав мост 2 край Видин, съобщи БНР. Държавното радио посочва, че за пореден ден на пункта има задръствания, като колоната е достигнала около 150 тира. Недоволни шофьори казват, че заради бавното движение през граничния пункт чакат от сутринта. Същевременно от дружеството за управление на Дунав мост 2 обясняват, че на всеки 30-40 минути се пропускат по 15 тира и посочват като причина за колоните интензивния трафик. От...

Бежанци се удавиха в Дунав край Видин, крият 3 дни

Инцидентът вероятно е станал на 8 септември, но информация се появи едва вчера. Каналджии натоварили две лодки с хора от между Видин и Лом, а в неделя изплували две тела

Техническа профилактика спря движението на Дунав мост Видин-Калафат за час

  Днес, в интервала между 11 и 12 часа, се очаква временно да бъде спрян трафикът за всички превозни средства, преминаващи в двете посоки на движение през ГКПП-Видин-Калафат, предаде БГНЕС. Според информацията на дружеството “Дунав мост Видин-Калафат” АД ограничението се налага поради техническа профилактика. За недопускане на нарушения от страна на водачите на изчакващите автомобили, на място ще бъде изпратен полицейски автопатрул. По информация на ГД “Гранична полиция“ трафикът и в момента там е интензивен. 

Километрични опашки от тирове на "Кулата", "Капитан Андреево", "Дунав мост - Русе" и "Дунав мост - Видин"

Към 06.00 часа на изход на граничните пунктове " Кулата", "Капитан Андреево", "Дунав мост - Русе" и "Дунав мост - Видин" има по 2 км опашки от товарни автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция". На българо-сръбската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.