27.10.2016

Кандидатите за "Дондуков 2"

ГЕРБ попълниха липсващото име в изборния пъзел за "Дондуков 2". След 2 дни изтича срокът за регистрация в ЦИК на кандидатите за президент и вицепрезидент. На кои имена заложиха основните политически сили, и кои атрактивни кандидати заявиха желание да участват в надпреварата - вижте.

Още

Нинова към ГЕРБ: Днес ни вадите от "Позитано", на 13 ноември ние ще ви извадим от "Дондуков 2"

"Днес ГЕРБ ни изваждат от сградата ни на "Позитано" 20, но им обещавам, че на 13 ноември ние ще ги извадим от "Дондуков" 2, а след това и от "Дондуков" 1. Това заяви в Перник лидерът на БСП Корнелия Нинова, която отри клуб за младежка политика, вторият в града в рамките на само два месеца. Тя заяви това по повод влизането днес в централата на БСП на областният управител от ГЕРБ, представител на МРРБ, съдебен изпълнител и изваждането на служителите от помещенията, които партията заема от десетки години. "Това е отговорът ни към репресиите на ГЕРБ - откриваме нови клубове, приемаме нови членове, увеличават се хората, които ни вярват", каза още председателят на левицата. Тя припомни приема на млади хора от последните дни в Кресна, Стара Загора и София.

И Орешарски с мераци за „Дондуков 2“

Бившият премиер Пламен Орешарски влиза в битката за "Дондуков" 2. Той се е кандидатирал за президент на изборите на 6 ноември. За целта...

"Дондуков 2" и битките в политическото пространство - коментар на Димитър Ганев

Политологът Димитър Ганев от изследователски център „Тренд" заяви в „Преди всички“, че преди президентските избори у нас в политическото пространство се водят много битки. Най-голяма е между ГЕРБ и БСП, втората битка е само в лявото – БСП, АБВ и „Движение 21“. Третата битка, която е буквално на живот и смърт, е между ДПС и ДОСТ, подчерта той. Днес се очаква регистрация в ЦИК да поискат коалицията „Калфин – Президент“ и ДОСТ. Според Димитър Ганев на следващия ден може да се очаква ДПС да подаде документите си в ЦИК. Той обаче категорично отхвърли възможността за на 6-ти ноември да има лидерска среща Доган – Местан: За ДОСТ най-добрият вариант би бил кандидатът да бъде именно Лютви Местан. Ако трябва обаче искрено да прогнозираме кандидатът на ДПС да бъде Ахмед Доган, струва ми се много малко вероятно, защото това би легитимирало ДОСТ като истинска заплаха за ДПС – нещо, в което от ДПС със сигурност не искат да превръщат ДОСТ. В крайна сметка те искат просто да представят партията на Лютви Местан и неговата инициатива за едно от поредните неуспешни предизвикателства пред ДПС да разцепят партията и да се разбие монополът на етническото поле на ДПС. Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

АБВ залага на ген. Михов за "Дондуков 2"

Ген. Михо Михов е вероятният кандидат за президент на АБВ. Това разкриха източници на "Стандарт". От партията на Георги Първанов сериозно разглеждат варианта да заложат на генерала в битката си за "Дондуков 2". В момента ген. Михо Михов е председател на парламентарната комисия по отбрана. С този си ход от АБВ ще изправят срещу кандидатурата на БСП - ген. Румен Радев, също генерал. АБВ стигна до избор на свой играч на вота в последния момент след драматичния "развод" с БСП. Въпреки първоначалнит...

Илияна Йотова призна кога битката за "Дондуков 2" ще е по-лесна

Избраната от НС на БСП за вицепрезидент на ген. Румен Радев Илияна Йотова коментира предстоящата предизборна кампания. Тя заяви в предаването "Събуди се" по Нова телевизия, че битката за „Дондуков 2“ ще бъде може би по-лесна, когато ГЕРБ обявят тяхната кандидат – президентска двойка.

И Митьо Пищова с мерак за битката за "Дондуков 2"

Щял да събере гласа на 400 000 българи, готвел богата правистка за вице