28.10.2016

Още

В Русия успешно изпитаха хиперзвукова бойна глава

Руските военни извършили успешно изпитание на хиперзвуков летателен апарат 15Ю71, известен под обозначението „изделие 4202”, съобщи руското издание „Известия”. Апаратът е стартирал на 25 октомври от Домбровския полигон в Оренбургска област по полигона Кура на Камчатка. „Изделието” трябва да замени обикновените бойни части на перспективните балистични ракети.

Сърбия и Русия тихомълком потулиха невиждан скандал помежду си

Руснаци помагали на заловените в Черна гора терористи

НАТО разполага срещу Русия 40 000 войници от силите за бързо реагиране

Само този месец Москва разположи балистични ракети в Калининград и отмени споразумение със САЩ за утилизация на плутоний”, обясни Столтенберг и обвини Русия, че продължава да подкрепя сепаратистите в Украйна.

Русия и САЩ избегнаха на косъм сблъсък над Сирия

Руски изтребител профуча опасно близо край американски военен самолет над Източна Сирия. Това съобщиха американски военни представители в петък, подчертавайки рисковете от евентуална сериозна злополука във все по-пренаселеното въздушното пространство на обхванатата от война страна, пише Middle east eye. Инцидентът е станал на 17 октомври, когато руският изтребител ескортирал голям шпионски самолет, маневриращ в близост до американски военен самолет, заяви генерал-лейтенант Джеф Хариган от военновъздушните сили на САЩ. Руският самолет бе на по-малко половин миля, добави той. Друг военен източник от ВВС на САЩ, пожелал анонимност, заяви, че американският пилот почувствал турбуленцията, предизвикана от двигателите на руския самолет. Оказва се обаче, че руският пилот най-вероятно просто не е видял американския самолет, тъй като събитията са се случили през нощта, а самолетите летели без включени светлини. Инцидентът повдига сериозни въпроси около степента, в която пилотите са в състояние да проследят движенията на останалите самолети в пренаселеното въздушно пространство над Сирия. Водената от САЩ международна военна коалиция създаде гореща линия с руските военни, за да могат да обсъждат приблизителното местоположение на самолетите си и мисиите, които провеждат, с цел да се избегнат евентуални произшествия. В този случай обаче, американският пилот не е успял да се свърже с руския си колега....

Как реагира Русия на отказа на Испания да приеме "Адмирал Кузнецов"?

Мадрид не позволи на руския кораб да зареди с гориво в пристанището на град Сеута. Според декларацията на Министерството на отбраната на Руската федерация това е направено под натиска на САЩ и НАТО, тъй като "Адмирал Кузнецов" е плавал към бреговете на Сирия за участие в руската военна операция.

Хенри Кисинджър стана академик на Русия

Бившият държавен секретар на САЩ получава почетната титла заради изследване на гобалните проблеми на планетата