25.10.2016

Сериозно земетресение разтърси Аляска

Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер разлюля американския щат Аляска, съобщи Геологическата служба на САЩ, цитирана от БГНЕС. Епицентърът е на около 26 км югоизточно от селището Паулоф Харбър, на дълбочина 21 километра. Информация за жертви или разрушения няма.

Още

Просто тиква, или новата каляска на Пепеляшка, вие преценете

Белгийски фермер отгледа най-голямата тиква в света, подобри световния рекорд

Мъжките катерици в Аляска са мързели по природа

Американски учени откриха любопитна несправедливост, касаеща живота на катериците в Аляска. Докато мъжките екземпляри се излежават по цял ден, женските вършат цялата работа, пише Дейли мирър. Мачовците при този вид рядко напускали подземните си хралупи и се отдавали на сладко безделие. Това било установено, след като биолози от университета в Северна Аризона оборудвали 50 арктическите катерици с нашийници с предаватели. Женските екземпляри прекарвали от 3 до 6 часа по малко в хралупите, в сравнение с мъжките. В същото време "Дамите" били изключително активни на повърхността, като се грижели за храната и надзиравали малките, да не бъдат нападнати от хищници. В редките случаи, когато се появявали на повърхността, мъжкарите не се скъсвали от работа, а предпочитали да се припичат на слънце и да се шляят безцелно, пише БТА....

Разкриха сексистка несправедливост в живота на катериците в Аляска

Американски учени откриха сексистка несправедливост в живота на катериците в Аляска - докато мъжките екземпляри се излежават по цял ден, женските вършат цялата работа, пише в. "Дейли мирър". Установиха кои са най-големите убийци сред бозайниците Мачовците при този вид рядко напускали подземните си хралупи и се отдавали на сладко безделие. Това било установено, след като биолози от университета в Северна Аризона

Американска компания откри ново нефтено находище в Аляска

  Американската енергийна компания „Келъс енерджи” (Caelus Energy) обяви, че е открила голямо нефтено находище в Аляска, информира в. „Уолстрийт джърнъл”, пише БГНЕС. „Келъс енерджи”, спонсорирана от частния фонд Apollo Global Management LLC, е открила находището в шелфа на 480 км от Северния полярен кръг и смята, че ще може да добива от него от 1,8 до 2,4 млрд барела нефт. Компанията възнамерява да построи 200-километров тръбопровод на стойност 800 млн. долара за транспортиране на нефта. Губернаторът на щата посочи, че новото нефтено находище за пореден път разкрива колко е важно проучването на Арктика да продължи. 

Земетресение с 5,2 по Рихтер уради Аляска

  Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер разлюля американския щат Аляска, съобщи Геологическата служба на САЩ, предаде БГНЕС. Епицентърът е на около 26 км югоизточно от селището Паулоф Харбър, на дълбочина 21 километра. Информация за жертви или разрушения не се съобщава.

Земетресение 5,2 разлюля Аляска

Епицентърът е на около 26 км югоизточно от селището Паулоф Харбър