25.10.2016

В Мексико заради силните дъждове са загинали петима души

Най-малко петима души са станали жертва на поройните дъждове, които са паднали в мексиканския щат Дуранго, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус". Според данните на службата за гражданска отбрана на щата, хората са загинали в столицата на САЩ град Дуранго. Трима са се удавили докато са били в автомобилите си, а още двама, намиращи се на закрито.

Още

Уникално шествие на „мъртвите” в Мексико

Хиляди се включиха в „Парада на мъртвите” в Мексико.  За жителите на страната Денят на мъртвите е един от най-важните в годината. Традиционно в столицата и на много други места в Мексико се организират пищни тържества и карнавали, пише Нова телевизия. 

Хиляди се включиха в „Парада на мъртвите” в Мексико (снимки + видео)

Хиляди се включиха в „Парада на мъртвите” в Мексико, съобщава "НОВА".  За жителите на страната Денят на мъртвите е един от най-важните в годината. Традиционно в столицата и на много други места в Мексико се организират пищни тържества и

Хиляди се включиха в „Парада на мъртвите” в Мексико (ВИДЕО+СНИМКИ)

За жителите на страната това е един от най-важните дни в годината

Задържаха бивш полицейски шеф за връзка с клане на 43 студенти в Мексико

В Мексико е бил арестуван бивш полицейски началник по време на разследване около изчезването и клането на 43 студенти по педагогика в югозападния град Игуала преди две години, съобщава Агенция Фокус. Фелипе Флорес е бил началник на полицията в града, когато студентите изчезват в нощта на 26 септември 2014 г. Той е бил най-вероятният човек, знаещ за съдбата им според следователите. „Флорес, който е бил беглец в течение на две години е бил арестуван докато е посещавал съпругата си“, заяви комисарят по национална сигурност на Мексико Ренато Салес. Според разследването студентите са били отвлечени от корумпираната полиция в град Игуала и са били предадени на наркокартел, който ги е объркал за членове на съперническа групировка. След това 43-мата са били убити и изгорени, а останките им са били хвърлени в близката река.

В Мексико е бил арестуван бивш полицейски началник, свързан с изчезвания на студенти

В Мексико е бил арестуван бивш полицейски началник по време на разследване около изчезването и клането на 43 студенти по педагогика в югозападния град Игуала преди две години, предаде Reuters.

В Мексико ще се състои шествие, вдъхновено от филма "Спектър"

Първата сцена от филма "Спектър" представя Джеймс Бонд, който е преследван по време на шествие в Деня на мъртвите в центъра на мексиканската столица. Подобно шествие обаче никога не е имало в града, предаде АФП. Вдъхновени от филма, градските власти решили да коригират този пропуск и да превърнат въпросната сцена от филма в реалност, като организират сходно шествие на 29 октомври. То ще мине по един от най-известните булеварди в града и ще стигне до площад "Сокало", където е заснета сцената от филма."В шествието ще участват стотици доброволци, ...