22.10.2016

Еврейските общности поискаха от лидерите на ЕС да спасят Съюза

Главният равин на Москва Пинкас Голдшмит заяви, че решението на Великобритания да излезе от Европейския съюз може да доведе до разрастването на радикален ислям, което повдига въпроса за самото съществуване на еврейските общности в Европа, съобщава в. „Индипендънт“.

Още

Според лидерите на страните членки на ЕС Русия иска да отслаби Съюза

По време на срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел лидерите на страните членки достигнаха до мнение, че Русия се опитва да отслаби Съюза, заради което те трябва да продължат курса си и да останат обединени в политиката си спрямо Москва, предаде Reuters.

Тереза Мей: Великобритания ще запази пълноценна роля в ЕС до излизането си от съюза

Великобритания ще запази пълноценна роля в ЕС до излизането си от съюза, а след това ще бъде надежден партньор. Това каза  британският премиер Тереза Мей при пристигането си за заседанието на Европейския съвет в Брюксел, предаде Ройтерс.Председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза, че европейските лидери няма да имат дискусии, нито да преговарят с Тереза Мей за излизането на Великобритания от Европейския съюз на днешната среща. Той изключи такива преговори преди Тереза Мей да задейства официално процеса за Брекзит. 

US-икономист: Разпадането на Евросъюза е неизбежност!

Известният американски писател и икономист Дъг Кейси още преди няколко години предсказа разпадането на ЕС, припомня ktovkurse.com. В свое скорошно интервю той потвърди прогнозата, като заяви, че ситуацията само се усложнява от нарастващите сепаратистки настроени в Евросъюза, които бюрократите в Брюксел просто игнорират.

Меркел се сети: Конфликти бушуват пред вратите на Евросъюза

Германия ще трябва да харчи повече средства за осигуряване на своята външна сигурност. Това заяви канцлерът Ангела Меркел. „Ще трябва да харчим повече за външна сигурност“, каза тя. 

Срив в доверието на гражданите към Евросъюза

Заради Brexit, бежанците, икономическите проблеми и донякъде корупцията гражданите вече не вярват на институциите, казват от Европейската сметна...

Кметът на Банско Георги Икономов се срещна с председателя на Съюза на слепите

По повод провеждан национален форум на Съюза на слепите в България в град Банско, кметът Георги Икономов се срещна с председателя на Управителния съвет - Васил Долапчиев и представителя за областта Боби Лазаров. Те обсъдиха проблемите на незрящите в общината и вариантите за тяхната подкрепа. За подобряване на социализацията им, бе договорено да им бъде предоставян Клуба на Пенсионера в града по утвърден график, където да имат възможност да се срещат и общуват. „Голяма част от незрящите са социално слаби, те трудно намират работа вследствие на ф...