22.10.2016

Гледайте на живо: Обявяването на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ

Кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ. Името ще бъде официално обявено днес в 11 часа.

Още

Гледайте НА ЖИВО в БЛИЦ обявяването на кандидатите на ГЕРБ за "Дондуков" 2

В НДК партия ГЕРБ обявява кандидатпрезидентската си двойка, която ще участва на изборите на 6 ноември. На събитието присъстват министър-председателят и лидер на партията Бойко Борисов и заместник-председателят Цветан Цветанов.

​Засилени мерки за сигурност преди обявяването на кандидат-президента на ГЕРБ

Засилени мерки за сигурност около НДК преди пресконференцията, на която ще бъде обявена кандидат-президентската двойка на ГЕРБ.Вижте прякото включване на Надежда Василева.

Обявяването на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ

Цецка Цачева е кандидат-президента на ГЕРБ. Името бе съобщена на специална пресконференция днес в 11 часа.

Боряна Димитрова: Отлагането на обявяването на кандидатурата вече не работи в полза на ГЕРБ

Докато не бъде обявен кандидатът на ГЕРБ, много трудно могат да се правят каквито и да било прогнози, каза пред БНТ Боряна Димитрова, ръководител на електоралните и социално-политическите изследвания на „Алфа Рисърч“. В странна ситуация сме да нямаме все още кандидат, но пък съвсем скоро предстои интересна кандидат-президентска битка, допълни още Димитрова:До края на август месец стратегията на ГЕРБ да не обяви кандидата си изглеждаше печеливша, тъй като това позволи на управляващата партия да види какви са кандидатите в другите политически сили и политическият пейзаж преди изборите да стане по-ясен и по-релефен – кой, къде, с какви съюзи ще се яви. Не само позволи да се видят какви са съюзите, но липсата на кандидат, срещу когото да успеят да изградят своята кампания, предизвика и разпадането на тези съюзи. Поради липсата на най-силния опонент, това катализира раздори в другите политически сили. Нито една политическа сила не остана встрани от един процес на вътрешно напрежение. От началото на септември не бих казала, че отлагането на обявяването на кандидатурата работи в полза на ГЕРБ, защото все по-силно става недоумението на хората – имат ли митичен силен кандидат, който може да се яви в последния момент, или става въпрос за объркване, стъписване и неяснота в редиците на партията. Дали наистина става въпрос за тактика или за неяснота, вече не играе в полза на ГЕРБ. Тя коментира данните от регулярното тримесечно изследване на обществените нагласи, проведено от "Алфа Рисърч" в периода 9-15 септември. Според проучването Бойко Борисов остава най-одобряваният партиен лидер (32,6%). Лидерът на "Движение 21" и кандидат за президент Татяна Дончева печели дивиденти, като остава в страни от раздорите на бившите си съпартийци и одобрението ѝ се покачва до 21,9%.Сред националистите с най-висока и нарастваща подкрепа се ползва лидерът на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов (20%). След драмата с номинацията наРумен Радев и разтрогването на предизборния съюз между БСП и АБВ Георги Първанов бележи спад от 2% и така за първи път рейтингът му пада до този на председателя на БСП – 18,3% за Първанов, 18,5% за Корнелия Нинова.

Ретроградният Меркурий изместил за 2 октомври обявяването на кандидата на ГЕРБ

На 2 октомври ще е минал ретроградният Меркурий. Малко на шега, но и това го има, призна Бойко Борисов, че има и астроелемент в избора на датата, на която ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент. Катя Захариева най-ме тормози с това, "издаде" той правосъдния си министър. Той вече е настъпли, така че на 2 октомври ще кажем нашия кандидат.

Няколко публични неблагополучия на ГЕРБ доведоха до напрежението, смята Даниел Вълчев

Напрежението в управляващата коалиция идва от няколко публични неблагополучия на ГЕРБ в последните дни - неуместното издигане на Кристалина Георгиева за ръководител на ООН, номинирането на Цецка Цачева за кандидат-президент, въпреки че тя "не е най-вдъхновяващият кандидат" и обявяването на едномесечна ваканция на парламента, каза днес по Би Ти Ви Даниел Вълчев от Движение България на гражданите. Според него премиерът, който е "много интуитивен", е затворил тези теми, като е изместил фокуса в...