25.10.2016

Виновниците за свалянето на Боинга ще са ясни до седмици

Виновниците за свалянето на малайзийския боинг 777 над Украйна ще са ясни до края на годината, предаде Ройтерс, цитирана от news.bg.Това ще позволи в началото на 2017 г.

Още

Австралия иска трибунал като за Локърби за свалилите боинга в Украйна

Имената на отговорните за свалянето на полет МН17 в Източна Украйна през 2014 г. ще станат известни до края на тази или в началото на следващата година, заяви външният министър на Австралия Джули Бишоп. В интервю за държавната телевизия ABC тя каза, че след потвърждаването на имената в списъка, включително на тези от командната верига в руската армия, трябва да последва търсене на отговорност и въздаване на справедливост. Това става в края на седмицата, в която...

Нова следа: Пилотът на Боинга от Flydubai сам причинил катастрофата край Ростов на Дон

Падането на Боинг 737-800, който се разби край Ростов на Дон, може да е придизвикано от действията на пилота. За това съобщава източник на „Коммерсант”, запознат с разследването.

Стана ясна съдбата на боинга, направил обратен завой над Средиземно море

Пътническият самолет на „Air Algerie”, който се отклони от маршрута си към Марсилия над Средиземно море, се е приземил на летището в Алжир. Това съобщава РИА „Новости”, позовавайки се на източник от алжирските авиолинии.

Това ВИДЕО ще ви откаже от летенето

Самолет, кацащ на летището на чешката столица Прага, се размина на косъм със страшна катастрофа. По време на приземяването на боинга заради силния вятър машината се наклонила на една страна. По чудо главният пилот успял да избегне задирането на крилото в земята.

Холандски журналист: Разследването за сваления боинг е пропаганда

  Разследването за свалянето на боинга над Украйна изглежда непрофесионално и не предизвиква доверие, заяви пред ТАСС холандският разследващ журналист Йот Немюлер, написал книга за трагедията, предаде БГНЕС. По думите му обезпокоителен е фактът, че следователите не са обсъждали въпроса за радиолокационните данни. "Как може да се говори, че този въпрос е затворен, след като имаме толкова много въпроси относно информацията на радарите. Създава се впечатлението, че те не са заинтересовани от нова информация, че те вече знаят отговорите и не се стремят да получат нови данни“, поясни журналистът. Експертът обърна внимание, че едно от главните доказателства са записи са разговорите между опълченците. „Моят главен въпрос е кой е източникът на тази информация. И отговорът, който получихме е, че всичките тези записи са предоставени от Службата за сигурност на Украйна“, заяви Немюлер. На този момент обърнаха внимание и много от журналистите на пресконференцията в Хага, на която бяха обявени първите резултати от разследването на катастрофата. Много въпроси предизвика по-специално отличното качество на записите от разговорите на опълченците. „Мисля, че това е главната грешка – да бъде включена украинската страна в разследването, заяви Йост Немюлер. Ако се гледа обективно Украйна би могла да бъде една от страните, подлежащи на разследване, но вместо това те вземат участие в самото разследване. Това изобщо не внушава доверие. Това е повече пропаганда, отколкото разследване“, обобщи холандският специалист. По-рано днес Съвместната следствена група, в която влизат представители на Австралия, Белгия, Малайзия, Нидерландия и Украйна, представи предварителните резултати от разследването на катастрофата от юли 2014 година. Според резултатите самолетът е свален от ракета „Бук“, изстреляна от територия, контролирана от опълченците.