20.10.2016

ГЕРБ обявява кандидатите си за президент и вицепрезидент

4 дни преди официалното начало на предизборната кампания, ГЕРБ ще представи кандидатите си за президент и вицепрезидент.  Мотото на кампанията е "Работим в интерес на гражданите".  Добре разпознаваем и с голям авторитет у нас и в чужбина, обединител. Посредник, който да е способен да се справи с усложнената международна обстановка. Това е профилът на кандидата. Кандидатурата трябваше да стане ясна в средата на септември. ГЕРБ обаче я отложиха за началото на октомври. Имената бяха много, но в последните дни от 15, те бяха сведени до 4 - Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов.  Решението зависи от премиера. В предходните месеци премиерът Борисов също беше питан дали няма да стане президент.  До края на август забавянето на обявяването на кандидатурата работеше за ГЕРБ, отчете наскоро социологическо проучване, но от септември отлагането будело недоумение в хората. Надеждите са, че обявяването на кандидатурата на ГЕРБ ще сложи началото на реалната предизборна битка.

Още

Кеворк Кеворкян: Ако не е кандидат на ГЕРБ, Цачева няма никакъв шанс да спечели срещу ген. Радев

Видяхме два типажа: човек с истинска професионална реализация - и такъв, който е продукт на кариерното придвижване по пагубната философия на Посочването

Орешарски от Монтана: България навлиза в дългова спирала, заради финансовата политика на ГЕРБ

Независимите кандидати за президент и вицепрезидент Пламен Орешарски и Данаил Папазов се срещнаха с десетки жители на Монтана. По време на срещата те представиха визията си за бъдещето на страната, съобщиха за БГНЕС от Инициативния комитет на кандидат-президентската двойка, пише БГНЕС. "Президентската институция трябва да се деполитизира и да се върне на хората! Това е първата съществена причина, която ме накара да се кандидатирам за държавен глава. Това ние можем да го направим за разлика от всички останали. Двамата с Данаил Папазов имаме достатъчно позитивен и негативен опит в управлението на страната, може би най-много от всички кандидати. Знаем какво не довършихме, заради преждевременно прекратеният ни мандат, но сега ние можем да върнем страната отново на пътя на демокрацията и просперитета. Изключително съм благодарен на ДПС, че ме подкрепиха за изборите, защото това е един надежден партньор, който разполага с изключителни професионалисти и много опит в управлението на страната.” – каза Пламен Орешарски. Той посочи, че България навлиза в нова дългова спирала, заради финансовата политика на ГЕРБ. "Задълбочаващата се криза с мигрантите, неадекватната политика на правителството в социалната сфера и ниските доходи на хората, също се дължи на управлението на ГЕРБ", изтъкна още Пламен Орешарски. По-късно днес Орешарски ще посети град Видин, където ще разговаря с граждани и ще даде пресконференция.

От ГЕРБ не са искали подкрепата на ДОСТ

От ГЕРБ обясниха, че не са искали подкрепата на ДОСТ за техния кандидат за президент и не знаят мотивите за решението.

ГЕРБ се ядоса на Местан: Защо ни копае в двора?

Ние сме в НС, а БСП и ДПС правят предизборна кампания, ядоса се Велчев

ГЕРБ: БСП и ДПС унижават българския парламент

Две партии унижават българския парламент - едната има едва 10 човека в пленарна зала, защото с коли и финансови средства на Народното събрание си провеждат кампанията, а другите имат наглостта точно днес, когато се обсъждат важни законопроекти, да си правят пак предизборна кампания. С тези думи се обърна към медиите днес в НС зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, пише БГНЕС. Пречи се на работата и каква беше целта – ние да стоим в зала, а те спокойно да си провеждат кампанията, заяви Велчев. Това е недопустимо, добави той. Наблегна се, че една от тези партии ще подкрепи един кандидат за президент така, както само тя може да подкрепя, подчерта Велчев. Виждате, че днес имаме недвусмислени доказателства, че колегите от БСП и ДПС не са на работа - те си правят кампанията, повтори тезата му и депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев. От ДПС подкрепиха за президент същия този Орешарски, към който преди година и половина оттеглиха доверието си, а днес ни казаха, че той е бил един успешен премиер, коментира той. И какво излезе - че те сега го подкрепят, но тогава го свалиха и защо, защото е успешен, продължи Георгиев като нарече поведението им демагогия, превърнала се във фарс. Запитан как оценява подкрепата на ДОСТ, без да е поискана, за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева Красимир Велчев отговори: „Някой да го е викал, да го е молил да ни подкрепя - никой! Сега го питайте него защо така е решил - аз нямам обяснение”, посочи Велчев. Нито сме разговаряли, нито сме водили преговори по този въпрос - имам чувството, че има някакъв друг замисъл в тази история".

МГЕРБ - Сливен организира турнир по Street ball- Уличен баскетбол, Street fitness и Футбол на малки вратички

МГЕРБ - Сливен организира турнир по Street ball- Уличен баскетбол, Street fitness и Футбол на малки вратички. Турнирът на по Street ball ще се проведе на 22.10.2016 година (събота) от 10.00 часа в двора на ОУ „Елисавета Багряна" -Сливен. Записването за участие ще става на място в 09.30 часа в двора на учебното заведение. Вторият турнир, който организира младежката организация ще се проведе в неделя, 23.10.2016 година от 10.00 часа на новоизградената площадка за Street fitness на булевард „Панайот Хитов" в Сливен. Футболът на малки вратички е с ...