25.10.2016

Китай скочи в защита на Ким Чен Ун, размахва пръст на САЩ

Американците щели да си платят за системата за противоракетна отбрана

Още

Изчезнал студент от САЩ бил отвлечен за учител на Ким Чен Ун

  Дейвид Снедън, който изчезва през 2004 година по време на екскурзия в Китай, не е загинал при падане в клисура, а е бил отвлечен от КНДР, съобщиха японски източници, предаде БГНЕС. 24-годишният Снедън правел туристически преход из западната китайска провинция Юнан. Според китайските власти младият американец е загинал при падане в клисурата Скачащия тигър на река Яндзъ на 14 август 2004 година. Тялото му обаче така и не било намерено. В сряда японската агенция Yahoo News Japan съобщи, че Снедън е жив и е бил забелязан в Северна Корея, където вероятно живее. Предполага се, че Снедън преподава английски в Пхенян. Американецът вече имал съпруга и две деца. Британският в. „Индипендънт” пише, че Снедън може да е бил отвлечен, за да преподава английски на сегашния севернокорейски лидер Ким Чен Ун. Снедън учел в университета Бригъм Янг. Държавният департамент обяви, че започва издирване на Снедън в КНДР. 

САЩ въведе санкции срещу Ким Чен Ун, заради нарушения на човешките права

САЩ въведоха санкции по отношение на севернокорейския лидер Ким Чен Ун за първи път, като се позова на „огромни нарушения на човешките права“, предава Ройтерс, цитиран от "Фокус".  Санкциите, първите които засягат севернокорейци за нарушаване на права, се отнасят до собственост и други притежания под юрисдикцията на САЩ.

Ким Чен Ун вече можел да атакува САЩ

 Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун обяви, че след вчерашните ракетни изпитания страната вече има "капацитета да нападне интересите на САЩ в Тихия океан", съобщи Ройтерс. КНДР вчера е изстреляла две ракети със среден обсег на действие. Първото изстрелване е било неуспешно. Втората е паднала в морето, след като е прелетяла 400 км.„Ние имаме истински капацитет на практика да атакуваме американците в тихоокеанския оперативен театър“, обявил Ким Чен Ун. Петнайсетте страни, постоянни членове на СС на ООН, проведоха консултации при закрити врати за изстреляната от Северна Корея балистична ракета със среден обсег. На влизане на съвещанието постоянният представител на САЩ в СС Саманта Пауър изрази желание да се стигне до бързо и единодушно осъждане от Съвета за сигурност на предизвикателството от страна на Пхенян към международната общност и към резолюциите на ООН. Тя пожела и засилване на санкциите, които бяха предприети срещу Северна Корея. От март тази година Пхенян е извършил десет опита с балистични ракети, отбеляза тя. Според нея с всеки от тези опити, те осъществяват напредък и затова е изключително важно да се преодолеят всички недостатъци, които могат да бъдат открити при прилагането на резолюция 2270. Саманта Пауър даде да се разбере, че САЩ биха искали да се включат в черен списък лица и организации, които помагат на Пхенян да осъществява военната си ядрена програма. Спешното съвещание е по искате на САЩ и Япония. Дипломатите очакват да бъде публикувана официална декларация на СС на ООН, осъждаща новите опити с балистични ракети. Това обаче може да отнеме известно време, тъй като постоянните представители в ООН трябва да се консултират със своите държави. Това особено важи за Китай, който е единственият съюзник на Пхенян и винаги се е опитвал да го защити от санкциите на ООН. Няколко резолюции на Съвета за сигурност забраняват на Северна Корея всякаква ядрена дейност или тестове с балистични ракети.

Ким Чен Ун: КНДР вече има капацитета да нападне САЩ в Тихия океан

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун обяви, че след вчерашните ракетни изпитания страната вече има "капацитета да нападне интересите на САЩ в Тихия океан", съобщи Ройтерс.  КНДР вчера е изстреляла две ракети със среден обсег на действие. Първото изстрелване е било неуспешно. Втората е паднала в морето, след като е прелетяла 400 км.

"168 часа": Лелята на Ким Чен Ун води таен живот в САЩ

Жената, отгледала севернокорейския лидер, разкри, че като дете е искал да стане баскетболист Ким Чен Ун мрази да се разкриват тайни от личния му живот. Всеки път обаче подробности за севернокорейския лидер се превръщат в сензация. Този път любопитните факти за него разкри самата му леля. В скандално интервю за в.

Северна Корея предупреди, че ще използва ядрено оръжие, ако бъде застрашена

Северна Корея предупреди, че може да продължи с допълнителните ядрени изследвания и е готова първа да удари Съединените щати, ако САЩ мобилизира ядрените си сили срещу нея, предаде ЕнБиСи.  "САЩ имат ядрени оръжия насочени към бреговете ни, към нашата страна, нашата столица и нашия лидер, Ким Чен Ун.