27.10.2016

Земетресение 5,2 разлюля Аляска

Епицентърът е на около 26 км югоизточно от селището Паулоф Харбър

Още

Просто тиква, или новата каляска на Пепеляшка, вие преценете

Белгийски фермер отгледа най-голямата тиква в света, подобри световния рекорд

Мъжките катерици в Аляска са мързели по природа

Американски учени откриха любопитна несправедливост, касаеща живота на катериците в Аляска. Докато мъжките екземпляри се излежават по цял ден, женските вършат цялата работа, пише Дейли мирър. Мачовците при този вид рядко напускали подземните си хралупи и се отдавали на сладко безделие. Това било установено, след като биолози от университета в Северна Аризона оборудвали 50 арктическите катерици с нашийници с предаватели. Женските екземпляри прекарвали от 3 до 6 часа по малко в хралупите, в сравнение с мъжките. В същото време "Дамите" били изключително активни на повърхността, като се грижели за храната и надзиравали малките, да не бъдат нападнати от хищници. В редките случаи, когато се появявали на повърхността, мъжкарите не се скъсвали от работа, а предпочитали да се припичат на слънце и да се шляят безцелно, пише БТА....

Разкриха сексистка несправедливост в живота на катериците в Аляска

Американски учени откриха сексистка несправедливост в живота на катериците в Аляска - докато мъжките екземпляри се излежават по цял ден, женските вършат цялата работа, пише в. "Дейли мирър". Установиха кои са най-големите убийци сред бозайниците Мачовците при този вид рядко напускали подземните си хралупи и се отдавали на сладко безделие. Това било установено, след като биолози от университета в Северна Аризона

Американска компания откри ново нефтено находище в Аляска

  Американската енергийна компания „Келъс енерджи” (Caelus Energy) обяви, че е открила голямо нефтено находище в Аляска, информира в. „Уолстрийт джърнъл”, пише БГНЕС. „Келъс енерджи”, спонсорирана от частния фонд Apollo Global Management LLC, е открила находището в шелфа на 480 км от Северния полярен кръг и смята, че ще може да добива от него от 1,8 до 2,4 млрд барела нефт. Компанията възнамерява да построи 200-километров тръбопровод на стойност 800 млн. долара за транспортиране на нефта. Губернаторът на щата посочи, че новото нефтено находище за пореден път разкрива колко е важно проучването на Арктика да продължи. 

Земетресение с 5,2 по Рихтер уради Аляска

  Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер разлюля американския щат Аляска, съобщи Геологическата служба на САЩ, предаде БГНЕС. Епицентърът е на около 26 км югоизточно от селището Паулоф Харбър, на дълбочина 21 километра. Информация за жертви или разрушения не се съобщава.

Сериозно земетресение разтърси Аляска

Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер разлюля американския щат Аляска, съобщи Геологическата служба на САЩ, цитирана от БГНЕС. Епицентърът е на около 26 км югоизточно от селището Паулоф Харбър, на дълбочина 21 километра. Информация за жертви или разрушения няма.