24.01.2017

Близнаците, които заеха сърцето на "бялата" защита

Петко и Андреа Христови - новата двойка централна защитници на Славия. 17-годишните близнаци се появиха заедно на терена по време на мача с Верея, след контузията на Стефан Велков и влизането на Андера в игра. Тийнейджърите, започнали в школата на Левски, след това потърсили развитие в Славия, вече полу...

Още

Бялата дъска или Escreo – Може навсякъде

Бялата дъска или Escreo Избери бъдещето! Escreo помага да се изразявате свободно и лесно, както и да работите по-ефективно с вашите колеги. Сравнението с бялата дъска е естествено, но иновативната боя на Escreo е създадена, за да бъде бялата дъска на новото поколение. Настоящата рубрика цели да покаже предимствата ни пред традиционните бели дъски.

Бялата дъска или Escreo – Инвестирай умно

Бялата дъска или Escreo? Избери бъдещето! Escreo помага да се изразявате свободно и лесно, както и да работите по-ефективно с вашите колеги. Сравнението с бялата дъска е естествено, но иновативната боя на Escreo е създадена, за да бъде бялата дъска на новото поколение. Настоящата рубрика цели да покаже предимствата ни пред традиционните бели дъски.

Черно-бялата общност посрещна Коледа

С уникално тържество локомотивската общност посрещна своя празник Черно-бялата Коледа и изпрати отиващата си 2016 година. Градският дом на културата "Борис Христов"  се оказа тесен да побере фенове, отбор и ветерани. Единадесетото юбилейно издание на инициативата определено надмина всички останали като идея, организация и реализация като, разбира се не бива да се пренебрегнат и 10-те предишни празника. Общото между единадесетте издания бе обединението на черно-бялата общност около идеите на първопроходците от Спорклуб за братство, взаимопомощ и стремеж към победа с красива игра. Новото бе...

Бялата мида - все по-търсена

Наред с рапана расте икономическият интерес и към другите нерибни ресурси. В момента това особено важи за мекотелите и по-специално за бялата мида, заяви за в. „Черно море” доц. д-р Елица Петрова, вр.и.д. директор на Института по рибни ресурси. Всъщност става дума за три вида бели миди, които имат различни местообитания: бялата пясъчна мида Chamelea gallina, Mya arenaria и третата - Донакс. Общото, което ги характеризира, е, че образуват големи струпвания в плитките води, което ги прави лесни за експлоатация, и се...

Бялата дъска остава в миналото

Escreo помага да се изразявате свободно и лесно, както и да работите по-ефективно с вашите колеги. Сравнението с бялата дъска е естествено, но иновативната боя на Escreo е създадена, за да се превърне в бялата дъска на новото поколение. Настоящата рубрика цели да покаже предимствата ни пред традиционните бели дъски.

Радванска загуби от Кузнецова в мач от "бялата група" в Сингапур

  Третата ракета в света Агнешка Радванска претърпя поражение от Светлана Кузнецова с 5-7, 6-1, 5-7 в среща от "бялата" група на заключителния турнир на Женската тенис асоциация в Сингапур, предаде БГНЕС. Радванска, която защитава титлата си от миналата година, можеше да реши спора в своя полза в решителната трета част. При 5-4 за полякинята тя сервираше и имаше мачбол, но не успя да го реализира и бе пробита. Кузнецова взе и следващите два гейма и триумфира в срещата, която продължи близо три часа. Рускинята играе много успешно срещу Радванска и балансът в срещите помежду им вече е 13-4 за Кузнецова. По-късно днес в друг мач от групата Каролина Плишкова излиза срещу Гарбине Мугуруса.

Зеленогорски: Не се съмнявам в професионализма на Москов и Ненчев. Става въпрос за "бялата мафия"

„Струва ми се, че реформаторите са специален обект за прокуратурата в момента”, каза Найден Зеленогорски от Реформаторския блок по повод разпитите на министри от кабинета в оставка тези дни, предаде бТВ. Разпитите започнаха от вчера, като през следствието ще минат почти всички министри от кабинета „Борисов 2”. Членовете на правителството дават обяснения за мотивите, с които са взели неприсъственото си решение по сделката с Турция за детски ваксини, заради която Петър Москов получи обвинение. По думите му е „твърде загадъчно”, че двама от четирима министри на реформаторите са извикани на разпит, като на един му е повдигнато обвинение. „Аз нямам съмнение – нито аз, нито колегите – в професионализма на Петър Москов и Николай Ненчев. Познавам и двата случая в детайли, те са работили в интерес на държавата”, смята Зеленогорски. Той очерта вероятните причини за повдигането на обвинение срещу здравния министър в оставка Петър Москов. „Вероятно става въпрос за фармацевтичните гиганти и бялата мафия. Ако той е успял да вземе от ръцете им 500 млн. лв., очевидно това не е много приятно за тези хора”, каза депутатът. По повод слуховете, че на военният министър в оставка Николай Ненчев също ще му бъде повдигнато обвинение заради ремонта на самолетите ни, Зеленогорски каза, че „на Североизток ще са много доволни от това”. „В България от Североизток идва само студ и комунизъм. Аз съм притеснен, че при първата стъпка за превъоръжаване започват такива намеси в действията на военния министър и правителството”, допълни Зеленогорски. „За мен беше крайно нелогично подаването на тази оставка”, каза Зеленогорски. По думите му това е бил доста хазартен акт, който е поставил на карта бъдещето на страната ни. Вчера реформаторите бяха на консултации при президента Росен Плевнелиев за съставяне на ново правителство. „Ние ясно казахме, че в тази ситуация очевидно нереалистично е да приемаме мандат. Това може да стане само с подкрепата на ГЕРБ. Те препотвърдиха мнението си, че не биха подкрепили кабинет в рамките на този парламент”, каза Зеленогорски. По думите му при предстоящи парламентарни избори реформаторите отново ще бъдат част от управлението. „Пожелавам успех на новия проект на колегите и се надявам, че заедно с нас и ГЕРБ ще можем да сформираме ново дясно-центристко правителство”, каза Найден Зеленогорски по повод заявката на лидера на ДСБ Радан Кънев за създаване на ново тъмносиньо движение. „Бих им предложил да не горим мостове, защото може утре да се наложи да минем по тях”, каза още той. „Постоянно си говорим с Радан, ние нямаме проблеми с целите. Имаме проблеми с това, че те искаха да са радикална опозиция”, поясни Зеленогорски.  

Кузнецова с втора победа в "бялата" група в Сингапур

  Рускинята Светлана Кузнецова постигна втора победа на заключителния турнир на Женската тенис асоциация в Сингапур. В среща от "бялата" група поставената под номер 8 победи трудно с 2-1 сета Каролина Плишкова от Чехия. Рускинята се наложи над своята съперничка с 3-6, 6-2, 7-6 (6) в оспорван двубой, продължил 2 часа и 17 минути, предаде БГНЕС. Това бе втора победа за Кузнецова в надпреварата, която победи на старта миналогодишната шампионка Агнешка Радванска от Полша. Така рускинята си гарантира продължаване напред в турнира. Плишкова пък записа първа загуба, след като започна с успех над испанката Гарбине Мугуруса. В последния си мач чехкинята ще срещне Ангешка Радванска.