28.10.2016

Още

Проект: Линейка до 30 минути за всеки в нужда

През пролетта на 2018 г. трябва да бъде завършено строителството на всички нови Центрове за спешна медицинска помощ в страната. Това предвижда Проект за подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ, по който държавата ни получава 83 597 313 евро безвъзмездно от Европа за модернизация и преоборудване на спешната помощ в България. Линейки закъснявали заради пациенти, на които не им се чакало пред лекарски кабинети Инвестицията ще бъде разпределена за цялостно н...

Достъп до лечебно заведение за всеки до 30 минути

След приключване на големия инвестиционен проект за подкрепа на спешната медицинска помощ по ОПРР 2014-2020 г., всеки български гражданин ще има възможността в рамките на 30 минути да има достъп до лечебно заведение.

Проект: Линейка достига за 30 минути до всеки българин

83 млн. евро от ЕС ще отидат за спешни центрове и медицински автомобили

Не е за вярване колко вида наркотици се предлагат на пазара! Всеки един е лесно достъпен за деца

В момента на пазара има около 3000 наркотични вещества. 2500 от тях са синтетични наркотици, а те биха могли да предизвикат смърт или увреждане дори при първа употреба. Това заяви Стефан Бакалов, началник отдел „Борба с наркотрафика“ при Митница „Аерогара София“, който взе участие в инициативата „Red Ribbon“, организирана от Агенция „Митници“ и американската Агенция за борба с наркотиците DEA, предаде Труд.

Проучване сочи: Всеки трети германец се страхува от война с Русия

И независимо от плановете на НАТО, няма изглед тревогите им да изчезнат току-така, сочи проучване на „Форса”, поръчано от сп. „Щерн"

Всеки го има вкъщи, а може да надува жестоко сметката ви за ток!

Редовното размразяване на хладилника е енергоспестяващо, напомнят от "Енерго-Про". Образуваният лед в хладилника или фризера повишава значително разходите за ток (1 сантиметър лед увеличава разхода на електроенергия с приблизително 75 на сто), информира bTV. От дружеството съветват да поставяме хладилника по-далеч от готварска печка, отоплителни уреди и пряка слънчева светлина. Колкото по-висока е температурата в близост до охлаждащия уред, толкова повече енергия ще се изразходва за неговата работа. С всеки един градус над 20 градуса потреблението му нараства с около 6 на сто. Един хладилник изразходва около 12 на сто от месечното потребление на електро-енергия в домакинството.