22.10.2016

Равносметка: Девет арестувани след акцията като на филм на "Капитан Андреево"

Трима граничари и шестима митничари остава в ареста за 72 часа. Двама митничари са пуснати с гаранции от 2500 и 5000 лева. Това е равносметката след акцията на „Капитан Андреево" в петък, съобщава NOVA. Акция като от американски филм се проведе на ГКПП Капитан Андреево Обвиненията към тях са в рекет и подпомагане на трафика на бежанци. Пунктът остана затворен за няколко часа, а част от издирваните не бяха арестувани веднага.

Още

Девет в ареста след акцията на "Капитан Андреево"

Трима граничари и шестима митничари остава в ареста за 72 часа. Двама митничари са пуснати с гаранции от 2500 и 5000 лева. Това е равносметката след акцията на „Капитан Андреево" в петък, съобщава NOVA. Акция като от американски филм се проведе на ГКПП Капитан Андреево Обвиненията към тях са в рекет и подпомагане на трафика на бежанци. Пунктът остана затворен за няколко часа, а част от издирваните не бяха арестувани веднага.

Девет полицаи в ареста след акцията на „Капитан Андреево”

Трима граничари и шестима митничари остават в ареста за 72 часа. Двама митничари са пуснати с гаранции от 2500 и 5000 лева. Това е равносметката след вчерашната акция на "Капитан Андреево", информира Нова телевизия. Обвиненията към тях са в рекет...

Девет души в ареста след акцията на „Капитан Андреево”

Двама митничари са пуснати с гаранции от 2500 и 5000 лева

Деветима са задържаните досега при спецакцията на граничен пункт "Капитан Андреево"

Общо деветима са задържаните досега при спецакцията на граничен пункт "Капитан Андреево", съобщи говорителят на главния прокурор  Румяна Арнаудова. Издирват се още петима души, които след  началото на акцията са успели да се скрият. В петък сутринта специализирана акция срещу гранични полицаи затвори за пет часа тази сутрин граничния пункт "Капитан Андреево". Акцията е реализирана от специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура. Движението през граничния пункт и в двете посоки е нормално. Граничната полиция обяви, че е разкрила и престъпна група, която превеждала нелегални мигранти от турската до сръбската граница. Задържани са мъж и две жени. От МВР съобщават, че лидер на групата е 50-годишен софиянец, осъждан за кражби. Престъпната банда е действала от януари миналата година до момента. Тримата са осъществявали връзки с каналджии от съседни държави като са подсигурявали настаняване и транспорт на незаконни мигранти. В същото време тази нощ на граничен пункт "Капитан Андреево" са заловени общо 56 нелегални мигранти. Откритите във влак чужденци са мъже, жени и деца. Те са срязали брезента и по този начин са влезли във вагоните. 16  от незаконните пътници имат сирийски паспорти. Останалите 40 са без документи за самоличност.

Деветима гранични служители са задържани при спецакция на "Капитан Андреево"

Общо деветима са задържаните служители досега при спецакцията на граничен пункт "Капитан Андреево", съобщи говорителят на главния прокурор  Румяна Арнаудова. Издирват се още петима души, които след началото на акцията са успели да се скрият. Четирима гранични полицаи и петима митнически служители са в ареста поне за 24 часа. В събота ще стане ясно за кои от тях прокуратурата ще иска постоянно задържане, обясни Арнаудова. От година спецкорупционното звено към Софийската градска прокуратура работи по сигнал за корупционни действия на "Капитан Андреево". Първоначално се е работило по сигнал за корупция в митниците, но след това се оказало, че пари, за да изпълняват или не изпълняват служебните си задължения, са искали гранични полицаи. Става дума за служители на ниско ниво, работещи "на терен", каза Арнаудова. Акцията е стартирала в петък сутринта в шест часа, когато сътрудници на разследването са влезли в акция като са дали на следените лица предварително белязани пари. Сумите, обясни Арнаудова, са дребни - по 15-20 евро. Тепърва ще се изяснява колко са си докарвали дневно граничарите и митничарите. Става ясно на този етап, че са работили самостоятелно. Прокуратурата не разполага с данни те са действали като организирана престъпна група. Повече подробности за обвиненията и окончателният брой на задържаните се очаква в събота. В петък сутринта специализирана акция срещу гранични полицаи затвори за пет часа тази сутрин граничния пункт "Капитан Андреево". Акцията е реализирана от специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура. Движението през граничния пункт и в двете посоки е нормално. Граничната полиция обяви, че е разкрила и престъпна група, която превеждала нелегални мигранти от турската до сръбската граница. Задържани са мъж и две жени. От МВР съобщават, че лидер на групата е 50-годишен софиянец, осъждан за кражби. Престъпната банда е действала от януари миналата година до момента. Тримата са осъществявали връзки с каналджии от съседни държави като са подсигурявали настаняване и транспорт на незаконни мигранти. В същото време тази нощ на граничен пункт "Капитан Андреево" са заловени общо 56 нелегални мигранти. Откритите във влак чужденци са мъже, жени и деца. Те са срязали брезента и по този начин са влезли във вагоните. 16 от незаконните пътници имат сирийски паспорти. Останалите 40 са без документи за самоличност.

Обвинените в престъпление митничари остават в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло определението на Хасковския окръжен съд, с което бяха взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо шестима обвиняеми митничари, за един от тях – „домашен арест“, а по отношение на други двама – „подписка“. Деветимата са обвинени в престъпление, извършено във връзка със службата им на Граничен контролно-пропускателен пункт “Капитан Андреево“. Магистратите са преценили, че предвид събраните до момента по делото доказателства, е налице обоснова...