28.10.2016

Предложение: Плащаме данъци и след смъртта

Министерството на финансите планира да задължи наследниците да подават данъчна декларация от името на починалия

Още

Министър Петкова: Плащаме 1,2 млрд. лв. на „Атомстройекспорт“ до 15 декември

Няма да има проблеми с производството и преноса на електроенергията през зимата, зарече се министърът на енергетиката

Плащаме данъците без лихва до понеделник

 На 31 октомври изтича срокът за плащане на местните данъци за недвижими имоти, такса смет и налогът за превозните средства в София. Столичани могат да платят задълженията си във всеки от данъчните отдели на районните администрации, както и по електронен път. До края на септември т.г. приходите в Столична община от имотния данък са 82, 9 млн. лв.,което е с 6,9 млн. лв. повече от същия период на м.г.От налога за автомобилите приходите за деветмесечието са 66,8 млн. лв. - с 6,6 млн. лв. повече от м.г. Изпълнението на плана за бюджета на София по тези пера е над 84%.

Плащаме по-малко лихви за AEЦ "Белене"

Русия се отказа от лихвите по глобите за задълженията на страната ни за реакторите на АЕЦ "Белене". Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова преди заседанието на Министерски съвет.

Разбрахме се с Русия какво ще плащаме за АЕЦ "Белене"

НЕК и „Атомстройекспорт“ са подписали споразумение за окончателно уреждане на отношенията съгласно решението на Арбитража в Женева по делото за АЕЦ "Белене". Това съобщи ресорният министър Теменужка Петкова. НЕК се е ангажирала да плати до 25 декември пълния размер н

До 15 декември плащаме парите за "Белене"

Ако това се случи, „Атомстройекспорт” ще се откаже от лихвите, които НЕК дължи