21.10.2016

Румен Радев: В кандидат-президентската битка е заложено бъдещето на България

Според генерал Румен Радев, кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, кандидат президенската битка, която започва, ще бъде трудна и оспорвана. На нея ще бъде заложено бъдещето на България, от нея ще зависи дали ще има ново развитие за страната ни. Генерал Радев подчерта, че няма никакво значение кой е кандидатът за президент на ГЕРБ, защото той е посочен от премиера Бойко Борисов и ще бъде негов Аватар.

Още

Ген. Румен Радев: Ако правителството подаде оставка, България няма да изчезне

"В обществото се всява тревога, че ако правителството падне, едва ли не България ще изчезне. Няма да изчезне държава с 1300-годишна история. Насажда се и страх в хората да не загубят хляба си. Ако обаче всички ние се обединим и застанем зад каузата България, няма какво да ни спре. Ние сме сила“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в гр. Дупница, където се срещна с обществеността.

Ген. Румен Радев: На България е нужна силна армия

Всички виждаме, че държавността е в разруха, а управлението и ценностите са в криза. Това каза кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, при среща със запасни офицери от Пловдив, предаде Фокус. По негови думи винаги, когато България е била в труден момент и държавността се е разпадала, българската армия и българските пълководци са били тези, които са възвръщали силата й. „Пълководците са поемали дълга и важната отговорност да го направят. Нека не си мислим, че времената са много по-различни. Да, имаме съвременни технологии и комуникации, но всички виждате, че държавността е в разруха, управлението е в криза, в криза са и ценностите. А всички ние носим тези ценности, които отново трябва да възродят държавата, да я тласнат напред, да й дадат сила, достойнство и гордост, без които не можем да продължава повече. Точно затова сме тук - да се обединим в името на тази кауза. Дълго време бяхме в летаргия и позволихме политическата върхушка да ни реже, да ни мачка и да ни казва, че сме бреме за бюджета, за осигуровките, дори бреме за развитието на държавата“, каза ген. Радев в обръщението си към запасните офицери. Кандидатът за президент смята, че се е стигнало до момент, в който на България са й изключително нужни силна армия и ефективна полиция. „И точно когато са най необходими се оказа, че тази армия е не само малобройна, но и неокомплектована, немотивирана, няма съвременно въоръжение, а наличното е в незавидно състояние. Няма съвременна ефективна подготовка, полицията също е демотивирана, а хората напускат масово. Защо стигнахме дотук? Това са дълги години на нихилизъм. Много хора трябва да носят поне моралната отговорност, че стигнахме дотук. Не съм тук да търся отговорност от някого, а да предложа решение. По силата на нашата клетва, ние имаме дълг пред отечеството“, подчерта още Радев. Той добави, че обикаля страната от два месеца и наблюдава изключително активиране на военното съсловие. „Хората се обединяват и искат да се случва нещо. Имат надежда“, допълни кандидатът за президент.

Ген. Румен Радев: Обида е за България да гласуваш за неизвестен кандидат за президент

Обидно е за целия български народ да се гласува за неизвестен кандидат за президент. Това заяви в Сливен кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев по повод социологическо проучване, според което кандидат на ГЕРБ е най-вероятният победител в изборната надпревара за президент. „Това е жалкото, това са небивалици и е обидно за всички нас и целия български народ. Хората наистина искат да видят кандидати, личности, дебати, сблъсък на мнения и идеи. Те искат да знаят кой има амбицията, и как ще стои на този пост", коментира още ген. Радев. Той ...

Румен Радев предупреди че България може да се превърне в голям мигрантски център и призова за спешни мерки

Трябва да бъдат взети всички мерки за да се ограничи рязко преминаването на нелегални имигранти през територията на страната ни. Това заяви ген. Румен Радев. По думите му, има опасност България да се превърне в буферна зона на ЕС и в голям център за имигранти. България трябва да не чака решение от ЕС. Надяваме се то да дойде, но да предприеме тези спешни мерки и да обяви лимит за брой на бежанци. В момента нямаме такъв лимит и да имаме свое решение, свое право да затворим границите, когато достигнем този лимит. Според ген. Радев трябва да се вземат и драконовски мерки за борба с незаконния трафик. Каналджийството на мигранти трябва да се третира като престъпление за националната сигурност.

Ограничение на бежанците, приемани в България, поиска ген. Румен Радев

Да бъде въведен лимит на броя бежанци, приемани на територията на България е една от мерките, които предлага за справяне с бежанската криза кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. По думите му когато този лимит бъде достигнат, държавните граници трябва да бъдат затворени.Ген. Радев бе в Шумен за среща със симпатизанти, преди това имаше посещение и във Велики Преслав.Огромна чест и удоволствие за мен е да бъда на тази свещена земя, на която България е била велика държава, когато е била факто...