26.10.2016

Челси поведе на Хъл

След скучно първо полувреме резултатът на мача Хъл Сити - Челси бе открит в началото на второто. Това стана в 61-та минута, след като Диего Коста финтира двама, намери Уилиан, и той с класно отиграване реализира от границата на наказателното поле....

Още

Момичето с лице на Барби и тяло на Хълк (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рускинята Юлия Винс вдига 120 кг от лежанка и кляка с 215 кг...

Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух: В недрата на Храмовия хълм не са открити следи от еврейско присъствие

Ние сме категорични, че Ерусалим е люлката на трите небесни религии - юдаизма, християнството и исляма. Тук обаче става дума само за една част от града, за която няма доказано еврейско присъствие. Това обясни в интервю за БНР посланикът на Палестина у нас Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух по повод избухналите спорове и остри реакции около резолюцията на ООН, засягаща връзките на евреите със смятания за свещен Храмов хълм в Ерусалим и с известната „Стена на плача”.  Според нас това е една справедлива резолюция. Това място е свързано с продължителни в миналото спорове, които многократно са доказвали неговата същност, подчерта Ахмед Ал-Мадбух: От 1967 година, от момента на окупацията на Източен Ерусалим, Израел провежда археологически разкопки в недрата на хълма под джамията Ал-Акса с намерението да открие доказателства, следи за съществуването на т.нар. Соломонов храм. До този момент са открити следи от османския период, от римляните, от византийците, от ханаанските времена, но абсолютно нищо не доказва тяхно присъствие там. Запитан защо резолюцията е приета на практика без дебат по същество, посланикът на Палестина посочи, че не е бил необходим такъв дебат, защото са били представени оригинални документи, доказващи собственост върху спорните обекти: До момента исторически никой не е проявявал съмнение в собствеността на Благородното светилище и върху това, че то е всъщност ислямски вакъф. Всичко започна пред 1980 година, когато Израел след окупирането на Източен Ерусалим го анексира, обяви го за своя вечна столица и започна незаконно да строи в него. Израел е държава-окупатор и държава на дискриминацията, но палестинското право всеки път се самодоказва. Съмнявам се, че Израел ще се съобрази с тази резолюция. От самото си създаване Израел не спазва нито международното право, нито резолюциите на международната общност. Дипломатът предположи, че съобщения като това за заплахите срещу генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова след приемането на резолюцията, биха могли да се разпространяват от Израел: Може би като опит да се вбие клин между нас и госпожа Бокова или между госпожа Бокова и арабските държави. В една такава ситуация госпожа Бокова да бъде заплашвана от някого или от някоя държава – това е чиста глупост. Цялото интервю чуйте в звуковия файл. Преводът е на Мая Ценова.

По пернишки: Мъж нахълта в дома на бившата си и я смаза от бой

Лют семеен скандал се разразил миналата вечер в пернишкия квартал „Тева“. 25-годишна жена и 33-годишният Юлиан Атанасов доскоро живеели на семейни начала. Заради честите скандали и взаимни побоища двамата се разделили, пише Струма.

Азиатци купуват Хъл Сити?

Компанията се разбра със собственика, чакат Футболната асоциация

Азиатци са новите собственици на Хъл Сити

Азиатски консорциум отправи оферта на стойност 130 милиона британски лири за мажоритарния дял акции на Хъл Сити. Документ, публикуван на Хонконгската борса, сочи, че компанията GreaterChina Professional Services е постигнала окончателно споразумение с египтянина Асем Алам и клубът вече е в азиатски ръце. Датиращият ...

Полиция нахълта в ромския квартал на Хасково

Полиция нахълта ромския квартал „Република” тази сутрин към 8 часа.  Всички входове на квартала бяха завардени. Операцията е насочена срещу контрабандните стоки, стана ясно неофициално, пише topnovini.bg.