27.10.2016

Още

Руският президент нарече "удивителни идиоти" участниците в блокадата на Крим

 Президентът на Русия Владимир Путин окачестви спирането на електрозахранването на Крим като голяма глупост. Руският държавен глава участва във форум в Ялта. Тези, които са го направили, трябва да знаят, че е голяма глупост. На какво разчитаха, дори не разбирам. Че всички ще паднат на колене и ще молят за милостиня. Удивително наивно! Удивителни идиоти!", съобщи Life.ru. Руският лидер изтъкна в Ялта, че е удивен от липсата на реакция от страна на правозащитните организации. "Когато става въпрос за спиране на вода или ток, това е на границата на престъпление срещу човека: да вземеш достатъчно голям регион с многомилионно население - 2,6 милиона човека живеят в Крим, и да им спреш захранването през зимата" - допълни държавният глава на регионалния "Форум на действието" на Общоруския народен фронт. По думите му правозащитните организации "са глътнали вода в устите си, глътнали са си езиците и мълчат".  Енергоблокадата стана през ноември 2015 година заради авария в далокопроводи в Херсонска област. Тогава напълно бяха спрени доставките на енергия от Украйна за Крим. На полуострова беше въведен режим на тока. Има основание да се счита, че действията са терористичен акт.

Киев изпрати протестна нота на Москва заради посещението на Путин в Крим

Министерството на външните работи на Украйна изпрати протестна нота до Москва във връзка с посещението на президента Владимир Путин в Крим, който бе включен в състава на Руската федерация през 2014 г., пише вестник „Независимая газета“, цитиран от Фокус.

Българка в Рим: Целият блок се разтресе, такова нещо за първи път усещам

Няма данни за пострадали българи, съобщиха от МВнР

Навръх празника една необикновена история на жена в нужда и четирима Димитровци

Това лято Юлияна Кискинова от Пловдив и семейството й тръгват на велопоход от Свиленград до Александруполис. Край село Мандра, на 107 километра навътре в Гърция, велосипедът на съпруга й се чупи.

Трима афганистанци на съд за каналджийство

Заедно с тях прокуратурата погна и българин, настанявал мигрантите