25.10.2016

Откриха нови спортни съоръжения в Американския университет

Освен за студенти, те ще бъдат отворени и за гражданите на Благоевград

Още

Плевнелиев и министър Кунева откриват конференция в Американския университет

350 лидери от 40 държави ще дискутират бъдещето на образованието на международна конференция в Американския университет в Благоевград. Президентът Росен Плевнелиев и министърът на образованието Меглена Кунева откриват днес дискусиите, които ще продължат три дни. Конференцията Reimagining Education на световната организация Tach For All събира

Американският есминец "Карни" влезе в Черно море (ВИДЕО)

В мрежата се появи видео, на което е запечатан ескадреният миноносец на американските военноморски сили "Карни", който вчера навлезе в акваторията на Черно море през Босфора, съобщава ren.tv.

Санданчанка доведе американския си съпруг у нас и двамата се озоваха в ареста

Истински прецедент в Сандански, българо-американско семейство бе задържано в ареста след шофиране в пияно състояние. Най-напред в капана на ченгетата паднала 45-годишна санданчанка, която пийнала с приятели подкарала семейния автомобил. Задържана е, информира Struma.com.

Американският посланик в Прищина: Косово трябва да има собствена армия

Американският посланик в Прищина Грег Делави заяви, че "силите за сигурност на Косово ще се превърнат в армия на Косово, защото това е необходимо и Косово трябва да има собствена отбранителна сила". Дипломатът уточни, че силите на НАТО ще останат в Косово, защото страната все още има нужда от отбранителни механизми. "НАТО няма да се изтегли докато тази страна няма възможност сама да се защитава. Няма да допуснем вакум - ще се стигне до транформация на силите за сигурност на Косово в армия на Косово", каза още Делави, цитиран от RTK2, информира БГНЕС. Според него "трансформацията трябва да бъде извършена внимателно съгласно Конституцията на Косово". Силите на НАТО в Косово КФОР са доказателство за привързаността на атлантическия пакт към Косово и те се уважават както от албанците, така и от сърбите, каза още дипломатът. 

Американският конгрес ще проверява сделката за Тайм Уорнър

Желанието на вторият най-голям телеком в Съединените щати AT&T да купи световния телевизионен, кино и медиен гигант Тайм Уорнър вече предизвика въпроси и коментари, предаде БНТ. Ресорна сенатска комисия към Конгреса обяви, че още през ноември ще организира изслушване по сделката на стойност над от 85 милиарда долара. Изпълнителният директор на AT&T обаче изрази увереност, че регулаторните органи ще одобрят покупката. Очаква се тя да бъде финализирана до края на 2017 година. От щабовете и на двамата кандидат-президенти на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп също изразиха притеснения относно целесъобразността на сделката.  

Boo! A Madea Halloween е начело на американския боксофис, втори е Том Круз

Филмът на и с участието на Тайлър Пери за странния Хелоуин на една стара дама, събра 27,6 милиона за първия си уикенд по екраните.