22.10.2016

В Сърбия предотвратиха влизането на 9000 нелегални мигранти от България

  Съвместните военно-полицейски сили на Сърбия са предотвратили влизането на 9000 нелегални мигранти от България на сръбска територия, предаде БГНЕС. Съвместните сили бяха създадени на 16 юли и от този период до днес са задържани 53 трафиканти, които са се опитали да прехвърлят 750 мигранти. Тази информация бе потвърдена от министъра на отбраната Зоран Джорджевич, който посети граничния пункт с България „Градина“ и местностите Слобода и Петачинци. Той беше придружен и от заместник-началника на ГЩ генерал-полковник Йовица Драганич и командващия сухопътните войски генерал-подполковник Милослав Симович. С тях бе и директорът на сръбските спецслужби БИА генерал Петър Петкович. 

Още

Караш пил в Сърбия, прибираш се пеш до България

Съседката с нови мерки, пийналите ги грози и 15 дни затвор

Все повече нелегални мигранти влизат в Сърбия през България

През последните 15 дни се е увеличил натискът от нелегални мигранти, които се опитват да влязат в Сърбия от България на големи групи, при Неготино и Димитровград, съобщи тази сутрин сръбското министерство на отбраната, предаде БНТ. Снощи е била заловена група от 50 мигранти, които са изпратени в приемни центрове, а каналджията от Върнячка баня е арестуван и ще остане в ареста 48 часа. Според сръбската страна досега е предотвратено нелегалното влизане през Македония и България на около 7500 мигранти.

Все повече нелегални мигранти се опитват да влязат в Сърбия от България

През последните 15 дни се е увеличил натискът от нелегални мигранти, които се опитват да влязат в Сърбия от България на големи групи, при Неготино и Димитровград, съобщи тази сутрин сръбското министерство на отбраната.Снощи е била заловена група от 50 мигранти, които са изпратени в приемни центрове, а каналджията от Върнячка баня е арестуван и ще остане в ареста 48 часа. Според сръбската страна досега е предотвратено нелегалното влизане през Македония и България на около 7500 мигранти.

Унгария изпраща военни в Сърбия, за да спира бежанците още от България

Унгария по всяка вероятност ще изпрати свои полицаи и военни на Сърбия, за да си гарантира спиране на мигрантския поток далеч от своите граници. За...

Първо поражение за България на Балканиадата в Сърбия

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 18 години, който представя страната на Балканиадата за младежи до 20 години във Върнячка Баня (Сърбия), допусна първо поражение в турнира. След двете поредни победи в първите два дна, в третия кръг младите волейболисти на селекционера Христо Райчев...