27.10.2016

МО на Русия пусна ВИДЕО за Деня на сухопътните войски

Министерството на отбраната на Русия поздрави военните с Деня на сухопътните войски, като публикува видеофилм с най-зрелищните моменти, заснети по време на учения, съобщава RT в събота (1 октомври).

Още

Путин с много силно обръщение към Русия по случай деня на Военноморския флот (СНИМКИ/ВИДЕО)

Президентът на Русия Владимир Путин направи изключително силно обръщение към нацията по случай деня на Военноморския флот. Той даде заявки, че страната ще продължи да бъде сред първите в света по военна сила, съобщава ТАСС.

Самолетната мистерия край Смоленск (Видео)

Полското министерство на отбраната публикува в YouTube видео от срещата на бившия премиер на страната и настоящ председател на Европейския съвет Доналд Туск с Владимир Путин, по това време министър-председател. С тях е и Сергей Шойгу - министър на извънредните ситуации (сега министър на отбраната на Русия). Видеото е от деня на катастрофата край Смоленск. Пускането на записа обяви полският военен министър Антони Мачеревич във вторник. На видеото се вижда ясно как Путин и Шойгу, съпроводени от десетки служители, разказват на Туск какво се е случило със самолета на полския президент. По думите на министъра, ако машината е продължила да лети още 800 метра, вероятно е щяла да се удари в съседна сграда. Мачеревич подчертава, че на срещата са присъствали, както руски, така и полски оператори. По думите му това означава, че спекулациите за секретността на събитието могат да се определят като „тежка политическа патология“. Самолетът „Ту-154“ на полските военновъздушни сили се разби край руския град Смоленск сутринта на 10 април 2010 г. В резултат на катастрофата загинаха всички 96 души на борда на машината. Сред тях и тогавашният полски президент Лех Качински. Руските експерти обявиха за причина за сблъсъка пилотска грешка.    ...

Видео на деня: Улично правосъдие за шофьорите, които изхвърлят боклука си на пътя

С всяка изминала година усилията за почистване на улиците се увеличават все повече, но все още има много хора, които продължават да изхвърлят отпадъците си на пътя. Една жена в Русия обаче реши The post Видео на деня: Улично правосъдие за шофьорите, които изхвърлят боклука си на пътя appeared first on IDG.

Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са абсурдни и цинични

Обвиненията от страна на Русия срещу украинската страна за някакви терористи, които проникват във временно окупираната територия на Крим, с цел да дестабилизират там ситуацията, са абсурдни и цинични. Това заяви посланикът на Украйна у нас н.п. Микола Балтажи в "Денят започва". По думите му това идва от една държава, която самата е спонсор на тероризма в Украйна. В резултат на агресивните действия от страна на Кремъл, в Украйна загиват хиляди души. Вижте какво каза още посланик Балтажи във видеото.

Видео на деня: как асфалтират в Москва

Всички знаем как работят Пътна инфраструктура в България – усещали сме го с пломбите си. Ето как вършат това в Русия и по-точно Москва – улицата е Тверская, а машините The post Видео на деня: как асфалтират в Москва appeared first on IDG.