26.10.2016

Фирми дължат половин милион лева на "Музикаутор", използват схеми за избягване на плащането

Различни фирми дължат около 500 хиляди лева на Сдружение "Музикаутор" за проведени концерти през последните години. Фирмите със задължения използват схемата за прехвърляне на собствеността на бедни хора, от които не може да се търси отговорност. Сдруженията настоява за намеса на институциите за събиране на неплатените суми за проведени музикални събития. Момчил Даскалов - мениджър "Лицензиране публично изпълнение", допълни: Това, което се създава в последната година като модел и то от единия от най-големите организатори на концерти, е малко след провеждане на концерта или в някой по-късен етап, като ни бавят задълженията, в един момент да прехвърлят фирмите било на баби или на безимотни българи и по този начин обезсмислят нашите последващи действия, било то съдебни или чрез Министерството на културата. Затова ние търсим механизми, в които това да бъде решено със съдействието на Министерството на културата и държавата.

Още

Музикаутор подготвя две дела срещу киноверигата Cinema City

Причината е неуреждането на права за публичното изпълнение на музика, включена във филми

Музикаутор: Министерство на културата защитава интереси на закононарушители

Министерство на културата защитава интереси на закононарушители, твърдят от Сдружението на композитори и автори - Музикаутор. Преди около седмица от сдружението дадоха пресконференция, на която посочиха нарушенията на организаторите на концерти в България. От всички изложени на пресконференцията факти, официални документи и кореспонденция, се наложи виждането на Музикаутор, че посредством действията си Министерството на Културата показва на чия страна е. Отговорът на ведомството за пореден път е безпринципен, не по същество и в посока на прикриване на незаконосъобразни, нецелесъобразни и непрозрачни практики, пише в съобщението на Мюзикаутор до БНР.

"Музикаутор": Фирми на малоимотни организират концерти за милиони

Организацията твърди, че културното министерство е на страната на нарушителите

Музикаутор: Държавата възпрепятства уреждането на авторските права

Държавата възпрепятства и саботира уреждането на авторските права. Това заяви изпълнителният директор на сдружението на композитори и автори Музикаутор Иван Димитров на пресконференция, която се проведе днес (1 октомври) в офиса на организацията. Пресконференцията бе по

Музикаутор: Не успяваме да се договорим с ползвателите на музика

Само петима инспектори проверяват дали търговските обекти си плащат за публично изпълнение на музика