23.10.2016

Полезно! Как да се отървете от зъбобол за 5 минути

Болките в зъб  е една от най-неприятните, най-силните и най-подлите болки. Но с помощта на този трик, зъбът ще спре да ви боли, поне временно, докато отидете на зъболекар.

Още

Млад изобретател от Харманли със заявка да патентова захранване за дронове

24-годишният Валентин Жекелов от Харманли е изработил измервателна станция за дрон, която отчита атмосферните показатели. Интересът на Валентин към безпилотните устройства е отпреди няколко години. Той има конструирани вече няколко модела дронове. Едни от тях са за видеозаснемане, други – за пилотиране, има и дрон, който служи за обучение. Жекелов разполага с цяла домашна лаборатория. През 2013 година Валентин разработва собствен дрон, на който добавя измервателни датчици за различни показатели от атмосферата. Казва, че при добра оптимизация на обхвата и времето за полет устройството може да бъде полезно както на военните, така и в други сфери. Валентин и неговият приятел Георги изработват алтернативен метод за захранване на дроновете, който да удължи престоя им във въздуха. Иновацията ще бъде патентована. Младият изобретател иска да сбъдне мечтите си в България и не планира да прилага постиженията си в чужбина. Определя себе си като обикновено момче с любов към техниката. Още за младия експериментатор - в звуковия файл.

5 причини да правите секс поне три пъти в седмицата!

Сексът е удоволствие, което не само ви издига в небесата и се чувствате страхотно след него, но и е полезно както за тялото, така и за душата. Според скорошно проучване, хората, които правят секс повече от 3 пъти на седмица, са по-здрави от тези,...