26.10.2016

За първи път български филмови проекти участват в най-големия кинопродуцентски форум в САЩ

Манхатън. Сърцето на Ню Йорк. В района “Челси” избухва бомба. Изпочупени прозорци, ранени и изплашени хора, паника и страх. Бомбата избухва на метри, на съседния ъгъл до кино “Синеполис Челси”. Целият район е отцепен в продължение на няколко дни. Звучи като откъс от филмов сценарий, но за съжаление е документална картина от живота на Ню Йорк в края на септември 2016 г. На това място и по това време трябваше да започне най-големият филмов фестивал на българското кино в САЩ. За него разказва.Жана Караиванова: Отпадна ни едното събитие за понеделник, но във вторник вече се нормализираха нещата. Публиката беше малко притеснена да дойде там, но след това слава Богу се нормализира. Завършихме с препълнени салони на документалните филми - разказва актрисата Жана Караиванова, директор на фестивала “София индипендънт филм фестивал Ню Йорк 2016.” Това е 12-то издание на фестивала, който за тези години е предоставил на зрителите в мегаполиса да видят над 200 филма от съвременното българско кино:   В случая ние показахме филми от 2016 - 2015 г. Това, което е различното е , че за първи път тази година нашият фестивал беше конструиран по-скоро като съпътстващо събитие на представянето на българските проекти на най-големия кинопродуцентски форум в САЩ.В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Елена Цанева.

Още

Слаби данни от САЩ овладяха поскъпването на долара

Индексът на потребителското доверие в САЩ спадна до 98.6 пункта при очаквания за ръст до 101.5 пункта

Amnesty International: Коалицията на САЩ убила при въздушни удари 300 сирийци за две години

Международната правозащитна организация Amnesty International съобщи, че в резултат на авиационни удари от международната коалиция начело със САЩ по позиции на ИД за две години в Сирия са загинали 300 мирни жители, стотици са пострадалите.

Шефът на разузнаването на САЩ: Не е изключено Русия да свали американски самолет над Сирия

Не бих изключил да свалят американски самолет, ако сметнат, че заплашва силите им на земята", каза Клапър Той добави, че Русия е разположила много модерна и ефективна система за противовъздушна отбрана в Сирия. Според него тя не би я разположила, ак

Разузнавач №1 на САЩ: Не е изключено Русия да свали американски самолет над Сирия!

Не изключено Русия да свали американски самолет, ако над Сирия бъде наложена зона, забранена за полети. Това заяви директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитиран от Асошиейтед прес.

Русия може да свали американски самолет, предупреди шефът на разузнаването на САЩ

Русия може да свали американски самолет, ако бъде наложена забранена за полети зона над Сирия. Това предупреди директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитиран от АП.