27.10.2016

Големи IT компании защитиха прехвърлянето на властта в Интернет

От днес Интернет си има нов господар. Или по-скоро господари. От първи октомври САЩ и Министерството на търговията на страната, официално сдават властта, като едноличен пазач на WWW, прехвърляйки властта на Интернет корпорацията за присвоени имена и адреси (Internet Corporation for Assigned Names an...

Още

Оптическа илюзия на крака раздели интернет на две

Най-новият дебат в интернет възникна след като момиче сподели публикация на краката си с думите: "Обичам усещането на боя по кожата ми"

Интернет гърми! Прокопиев – новият Мистър ЗАДЕН ИЗХОД   

Позорното бягство на олигарха Иво Прокопиев от журналисти, които го очакваха тази сутрин пред сградата на Нова телевизия, за да го питат за задкулисния му натиск над правителството и богатството от крадливата приватизация, стана повод за поредица от коментари в социалните мрежи.

Албания: Продават държавни имоти по Интернет

Албанските власти обявиха за продажба чрез Интернет 100 държавни имота плюс земеделски земи. Целта е имотите да преминат в ръцете на чуждестранни инвеститори, които са заинтересовани да влагат средства в икономиката на Албания и да разкрият бизнес в балканската страна. „Местните и чуждестранни инвеститори могат да се възползват от най-елементарните онлайн инструменти за търсене и покупка на такива активи, които са собственост на държавата. Новата платформа има за цел да направи процеса по придобиване на тези недвижимости по-прозрачен”, каза министърът на икономиката на Албания, Милва Економи. Обявените за продажба имоти и земеделски земи се намират в 12 от районите на страната. Списъкът периодично ще бъде допълван не само с недвижими имоти, но и с други активи, които биха били полезни на предприемачите да развиват бизнес в страната....

Загадка: Тази СНИМКА на женски крака раздели интернет

Поредната снимка, която хвърли социалните мрежи в жестоки спорове, е на женски крака. Потребителите на Instagram, където тя се разпространи със скоростта на светлината, спорят дали женските крака са блестящи или по тях има бяла боя. Снимката е публикувана от потребител с име Hunter миналия месец, който е оставил коментар под нея: „Обичам чувството на боя върху кожата ми."

АRM Cortex-M23 и Cortex-M33 са новите процесори за платформата Интернет на нещата

Сигурно знаете, че голяма част от мобилните процесори за смартфони и таблети са дело на ARM. Компанията обръща специално внимание на платформата Интернет на нещата , за да разшири бизнеса си в други пазарни ниши. ARM Cortex-M23 и Cortex-A33 са новите процесори за смарт джаджи, които бяха представени на специално събитие в Санта Клара, Калифорния. Двата чипа са първите представители на нова гама, която използва архитектурата ARMv8-M, предаде AndroidHeadlines. 

Хиляди кубинци ще имат интернет в домовете си до края на годината

В момента едва пет процента от домакинствата имат интернет