27.10.2016

Медведев: Държавната машина на Русия е мудна и неефективна

  Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че системата на държавно управление в страната е крайно неефективна и тя трябва цялата да бъде променена, предаде БГНЕС. „Трябва да се признае, че критиката срещу системата на държавно управление заради недостатъчната гъвкавост, ниска ефективност, е абсолютно справедлива. Държавната машина наистина е мудна. Трябва директно да се признае, че нейният коефициент на полезно действие остава нисък“, заяви Медведев на Международния инвестиционен форум в Сочи. По думите му сегашната държавна машина съхранява елементи на съветските управленски механизми. „Ниската ефективност на държавното управление е един от ключовите фактори, които задържат развитието на страната. Именно затова днес ние, макар и не без усилия, не без проблеми, се стараем да преминем от модел на управление „по поръчения“ към управление по резултати. Тоест към проектния подход“, поясни руския премиер. 

Още

"Единна Русия" получава 343 мандата и конституционно мнозинство в Държавната дума

Централната избирателна комисия на Русия обобщи резултатите от изборите за Държавната дума, пише “Известия“.

От нашите пратеници: "Единна Русия" печели голямо мнозинство в Държавната дума

Партия "Единна Русия" на президента Владимир Путин спечели мнозинство на парламентарните избори и отбеляза значителна преднина пред останалите политически формации. 4 партии влизат в Държавната дума - Комунистическата партия, Либералдемократическата партия на Жириновски, "Справедлива Русия", но този път за разлика от предишни избори "Единна Русия" печели голямо конституционно мнозинство - 343 депутати от общо 450 в парламента, каза специалният ни пратеник в Русия Цветана Кръстева.Днес Владимир Путин е отбелязъл, че резултатът от вота може би е свързан и с външнополитически натиск върху Русия с опити, както той се е изразил, да се разклати вътрешнополитическата ситуация в страната.

„Единна Русия” заема 343 места в Държавната Дума

  Руската политическа партия „Единна Русия” ще заеме 76,22% от местата в Държавната Дума, сочат данни от предварителните изборни резултати, оповестени от ЦИК, предаде БГНЕС. На второ място е Комунистическата партия на Руската федерация с 42 депутатски места (9,34% от местата), трета е Либерал-демократическата партия с 39 места (8,67%), четвърта е „Справедлива Русия с 23 места (5,11%). По едно депутатско място получават „Родина”, „Гражданска платформа” и независимият кандидат Владислав Резник. Парламентарните избори в Русия се проведоха по смесена система – 225 депутати се избират по партийни листи и 225 – в едномандатни райони. Праг на избирателна активност, под който изборите не са валидни, в Русия няма. По предварителни данни избирателната активност на изборите за Държавна Дума в Русия е 47,81%, съобщи председателката на ЦИК Ела Памфилова. В избирателните секции са присъствали общо 264 000 наблюдатели.

Русия създава министерство на държавната сигурност

Създаване на министерство на държавната сигурност предвижда мащаба реформа на силовите структури в Русия, разкри вестник „Коммерсант“. Изданието се позовава на свои източници в силовите структури. Реформата ще бъде извършена до президентските изори през 2018 година

Гласоподавателите в Русия допуснаха 4 партии в Държавната дума (ВИДЕО)

В Държавната дума на Русия отново ще влязат само четири партии, показват екзит-половете. Управляващата партия "Единна Русия" печели парламентарните избори в Руската Федерация с 44,5% от гласовете по партийни листи, според екзит пол, съобщиха световните агенции. "Единна Русия" получава малко по-слаби резултати в сравнение с предишните избори, но и те са достатъчни за запазване на доминирането на съюзниците на президента Владимир Путин в парламента, отбелязва Ройтерс. На предишните парламентарни избори през 2011 г. партията спечели 49% от...

Четири партии влизат в Държавната дума на Русия, според екзитпол

Управляващата партия "Единна Русия" печели парламентарните избори с 44,5% от гласовете, според екзит пол.